Zupa z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z parówkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1.5 litra

20 dekagramów

1 szczypta

15 dekagramów

3 sztuki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 szczypta

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i 3 kostek Rosołu szlachetnego drobiowo - wołowego Knorr.

Zupa z parówkami - Krok 1

Krok 2

Oczyść paprykę z gniazd nasiennych. Cebulę, paprykę i boczek pokrój w kostkę.

Zupa z parówkami - Krok 2

Krok 3

Boczek częściowo stop, dodaj cebulę i paprykę i duś do miękkości. Zalej wywarem.

Zupa z parówkami - Krok 3

Krok 4

Opłucz ryż, następnie dodaj do wywaru i ugotuj.

Zupa z parówkami - Krok 4

Krok 5

Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plasterki.

Zupa z parówkami - Krok 5

Krok 6

Sparz pomidory i pokrój w cząstki, dodaj do zupy. Zupę z parówkami gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

Zupa z parówkami - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • paulina szawica

    paulina szawica , 11.01.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z parówkamiZupa z parówkami

Jeśli wydaje ci się, że jedynym mięsnym dodatkiem do zupy może być kiełbaska lub boczek, jesteś w błędzie. Do przygotowania świetnej zupy wystarczy ci… kilka parówek. Pokrojone w małe talarki parówki urozmaicą obiad i sprawią, że domownicy będą pozytywnie zaskoczeni. Nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim tak lubianym smakiem. To zupa doskonała dla całej rodziny, choć nie ukrywajmy – parówki najbardziej lubią panowie. Idealna na jednodaniowy obiad, ale także jako starter. Jej przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a twojej rodzinie sprawi smaczną niespodziankę. Do przygotowania tej zupy nie potrzebujesz żadnych specjalnych składników. Wszystko masz najpewniej w lodówce. Wystarczy, że połączysz pomidory z papryką i cebulką, dodasz je do bulionu drobiowo-wołowego, a powstanie z tego niezwykle apetyczna kompozycja warzywna. Parówki dodaj na sam koniec, aby za bardzo się nie rozgotowały. Podawaj z ryżem, drobnym makaronem, lub chlebem.