
Składniki
10 dekagramów
1.5 litra
20 dekagramów
1 szczypta
15 dekagramów
3 sztuki
20 dekagramów
10 dekagramów
1 szczypta
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i 3 kostek Rosołu szlachetnego drobiowo - wołowego Knorr.

Krok 2
Oczyść paprykę z gniazd nasiennych. Cebulę, paprykę i boczek pokrój w kostkę.

Krok 3
Boczek częściowo stop, dodaj cebulę i paprykę i duś do miękkości. Zalej wywarem.

Krok 4
Opłucz ryż, następnie dodaj do wywaru i ugotuj.

Krok 5
Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plasterki.

Krok 6
Sparz pomidory i pokrój w cząstki, dodaj do zupy. Zupę z parówkami gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z parówkami
Jeśli wydaje ci się, że jedynym mięsnym dodatkiem do zupy może być kiełbaska lub boczek, jesteś w błędzie. Do przygotowania świetnej zupy wystarczy ci… kilka parówek. Pokrojone w małe talarki parówki urozmaicą obiad i sprawią, że domownicy będą pozytywnie zaskoczeni. Nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim tak lubianym smakiem. To zupa doskonała dla całej rodziny, choć nie ukrywajmy – parówki najbardziej lubią panowie. Idealna na jednodaniowy obiad, ale także jako starter. Jej przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a twojej rodzinie sprawi smaczną niespodziankę. Do przygotowania tej zupy nie potrzebujesz żadnych specjalnych składników. Wszystko masz najpewniej w lodówce. Wystarczy, że połączysz pomidory z papryką i cebulką, dodasz je do bulionu drobiowo-wołowego, a powstanie z tego niezwykle apetyczna kompozycja warzywna. Parówki dodaj na sam koniec, aby za bardzo się nie rozgotowały. Podawaj z ryżem, drobnym makaronem, lub chlebem.