Zupa z parówkami

- Krok 1Przygotuj wywar z wody i 3 kostek Rosołu szlachetnego drobiowo - wołowego Knorr.
- Krok 2Oczyść paprykę z gniazd nasiennych. Cebulę, paprykę i boczek pokrój w kostkę.
- Krok 3Boczek częściowo stop, dodaj cebulę i paprykę i duś do miękkości. Zalej wywarem.
- Krok 4Opłucz ryż, następnie dodaj do wywaru i ugotuj.
- Krok 5Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plasterki.
- Krok 6Sparz pomidory i pokrój w cząstki, dodaj do zupy. Zupę z parówkami gotuj 10 minut i dopraw do smaku.

Zupa z parówkami
Jeśli wydaje ci się, że jedynym mięsnym dodatkiem do zupy może być kiełbaska lub boczek, jesteś w błędzie. Do przygotowania świetnej zupy wystarczy ci… kilka parówek. Pokrojone w małe talarki parówki urozmaicą obiad i sprawią, że domownicy będą pozytywnie zaskoczeni. Nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim tak lubianym smakiem. To zupa doskonała dla całej rodziny, choć nie ukrywajmy – parówki najbardziej lubią panowie. Idealna na jednodaniowy obiad, ale także jako starter. Jej przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a twojej rodzinie sprawi smaczną niespodziankę. Do przygotowania tej zupy nie potrzebujesz żadnych specjalnych składników. Wszystko masz najpewniej w lodówce. Wystarczy, że połączysz pomidory z papryką i cebulką, dodasz je do bulionu drobiowo-wołowego, a powstanie z tego niezwykle apetyczna kompozycja warzywna. Parówki dodaj na sam koniec, aby za bardzo się nie rozgotowały. Podawaj z ryżem, drobnym makaronem, lub chlebem.