
Składniki
10 dekagramów
1.5 litra
20 dekagramów
1 szczypta
15 dekagramów
3 sztuki
20 dekagramów
10 dekagramów
1 szczypta
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i 3 kostek Rosołu szlachetnego drobiowo - wołowego Knorr.
Krok 2
Oczyść paprykę z gniazd nasiennych. Cebulę, paprykę i boczek pokrój w kostkę.
Krok 3
Boczek częściowo stop, dodaj cebulę i paprykę i duś do miękkości. Zalej wywarem.
Krok 4
Opłucz ryż, następnie dodaj do wywaru i ugotuj.
Krok 5
Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plasterki.
Krok 6
Sparz pomidory i pokrój w cząstki, dodaj do zupy. Zupę z parówkami gotuj 10 minut i dopraw do smaku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z parówkami
Jeśli wydaje ci się, że jedynym mięsnym dodatkiem do zupy może być kiełbaska lub boczek, jesteś w błędzie. Do przygotowania świetnej zupy wystarczy ci… kilka parówek. Pokrojone w małe talarki parówki urozmaicą obiad i sprawią, że domownicy będą pozytywnie zaskoczeni. Nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim tak lubianym smakiem. To zupa doskonała dla całej rodziny, choć nie ukrywajmy – parówki najbardziej lubią panowie. Idealna na jednodaniowy obiad, ale także jako starter. Jej przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a twojej rodzinie sprawi smaczną niespodziankę. Do przygotowania tej zupy nie potrzebujesz żadnych specjalnych składników. Wszystko masz najpewniej w lodówce. Wystarczy, że połączysz pomidory z papryką i cebulką, dodasz je do bulionu drobiowo-wołowego, a powstanie z tego niezwykle apetyczna kompozycja warzywna. Parówki dodaj na sam koniec, aby za bardzo się nie rozgotowały. Podawaj z ryżem, drobnym makaronem, lub chlebem.