
Składniki
4 sztuki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
20 sztuk
200 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlałam wodę 4 litry dodałam ziele angielskie i liść laurowy do tego dodałam bulionetkę bulion drobiowy Knorr3 sztuki oraz 4 skrzydełka gotowałam na małym ogniu około 40 minut
Krok 2
dodałam przecier pomidorowy i zabieliłam śmietaną zupa ugotowała sie szybko smak rewelacyjny
Krok 3
Po ugotowaniu zupy ugotowałam makaron i odcedziłam włożyłam do miseczek i zalałam zupą udekorowałam groszkiem ptysiowym i śmietanką 30%
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Uniwersalna, smaczna zupa pomidorowa to świetny wybór zwłaszcza na codzienny obiad. Jak sprawić, by miała intensywny smak i przykuwała uwagę estetyką podania? Jej sekret to bulion drobiowy, przygotowany ze skrzydełek lub udek z kurczaka. Kiedy razem z mięsem ugotujesz też włoszczyznę – uzyskasz wyrazisty wywar. Wystarczy go doprawić zielem angielskim, liściem laurowym oraz gruboziarnistym pieprzem. Do niego dodaj świeże pomidory pokrojone w kostkę. Polecamy również wariant z pomidorami z puszki, najlepiej podsmażonymi na patelni. Jeśli chcesz mocno uwydatnić ich smak, dodaj do nich przecier pomidorowy. Możesz dodatkowo zabielić zupę śmietaną, ale nie jest to konieczne. Danie podawaj z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym, czosnkowymi grzankami, krokietami lub wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego – według uznania. By zupa lepiej prezentowała się w talerzu, posyp ją posiekaną natką pietruszki, bazylią lub koperkiem. Wypróbuj nasz przepis na tę uniwersalną potrawę. Życzymy smacznego!