
Składniki
4 sztuki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
20 sztuk
200 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlałam wodę 4 litry dodałam ziele angielskie i liść laurowy do tego dodałam bulionetkę bulion drobiowy Knorr3 sztuki oraz 4 skrzydełka gotowałam na małym ogniu około 40 minut
Krok 2
dodałam przecier pomidorowy i zabieliłam śmietaną zupa ugotowała sie szybko smak rewelacyjny
Krok 3
Po ugotowaniu zupy ugotowałam makaron i odcedziłam włożyłam do miseczek i zalałam zupą udekorowałam groszkiem ptysiowym i śmietanką 30%
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Uniwersalna, smaczna zupa pomidorowa to świetny wybór zwłaszcza na codzienny obiad. Jak sprawić, by miała intensywny smak i przykuwała uwagę estetyką podania? Jej sekret to bulion drobiowy, przygotowany ze skrzydełek lub udek z kurczaka. Kiedy razem z mięsem ugotujesz też włoszczyznę – uzyskasz wyrazisty wywar. Wystarczy go doprawić zielem angielskim, liściem laurowym oraz gruboziarnistym pieprzem. Do niego dodaj świeże pomidory pokrojone w kostkę. Polecamy również wariant z pomidorami z puszki, najlepiej podsmażonymi na patelni. Jeśli chcesz mocno uwydatnić ich smak, dodaj do nich przecier pomidorowy. Możesz dodatkowo zabielić zupę śmietaną, ale nie jest to konieczne. Danie podawaj z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym, czosnkowymi grzankami, krokietami lub wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego – według uznania. By zupa lepiej prezentowała się w talerzu, posyp ją posiekaną natką pietruszki, bazylią lub koperkiem. Wypróbuj nasz przepis na tę uniwersalną potrawę. Życzymy smacznego!