Zupa pomidorowa z makaronem i groszkiem ptysiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

20 sztuk

200 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlałam wodę 4 litry dodałam ziele angielskie i liść laurowy do tego dodałam bulionetkę bulion drobiowy Knorr3 sztuki oraz 4 skrzydełka gotowałam na małym ogniu około 40 minut

Krok 2

dodałam przecier pomidorowy i zabieliłam śmietaną zupa ugotowała sie szybko smak rewelacyjny

Krok 3

Po ugotowaniu zupy ugotowałam makaron i odcedziłam włożyłam do miseczek i zalałam zupą udekorowałam groszkiem ptysiowym i śmietanką 30%

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa Zupa pomidorowa

Uniwersalna, smaczna zupa pomidorowa to świetny wybór zwłaszcza na codzienny obiad. Jak sprawić, by miała intensywny smak i przykuwała uwagę estetyką podania? Jej sekret to bulion drobiowy, przygotowany ze skrzydełek lub udek z kurczaka. Kiedy razem z mięsem ugotujesz też włoszczyznę – uzyskasz wyrazisty wywar. Wystarczy go doprawić zielem angielskim, liściem laurowym oraz gruboziarnistym pieprzem. Do niego dodaj świeże pomidory pokrojone w kostkę. Polecamy również wariant z pomidorami z puszki, najlepiej podsmażonymi na patelni. Jeśli chcesz mocno uwydatnić ich smak, dodaj do nich przecier pomidorowy. Możesz dodatkowo zabielić zupę śmietaną, ale nie jest to konieczne. Danie podawaj z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym, czosnkowymi grzankami, krokietami lub wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego – według uznania. By zupa lepiej prezentowała się w talerzu, posyp ją posiekaną natką pietruszki, bazylią lub koperkiem. Wypróbuj nasz przepis na tę uniwersalną potrawę. Życzymy smacznego!