
Składniki
4 sztuki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
20 sztuk
200 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlałam wodę 4 litry dodałam ziele angielskie i liść laurowy do tego dodałam bulionetkę bulion drobiowy Knorr3 sztuki oraz 4 skrzydełka gotowałam na małym ogniu około 40 minut
Krok 2
dodałam przecier pomidorowy i zabieliłam śmietaną zupa ugotowała sie szybko smak rewelacyjny
Krok 3
Po ugotowaniu zupy ugotowałam makaron i odcedziłam włożyłam do miseczek i zalałam zupą udekorowałam groszkiem ptysiowym i śmietanką 30%
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Uniwersalna, smaczna zupa pomidorowa to świetny wybór zwłaszcza na codzienny obiad. Jak sprawić, by miała intensywny smak i przykuwała uwagę estetyką podania? Jej sekret to bulion drobiowy, przygotowany ze skrzydełek lub udek z kurczaka. Kiedy razem z mięsem ugotujesz też włoszczyznę – uzyskasz wyrazisty wywar. Wystarczy go doprawić zielem angielskim, liściem laurowym oraz gruboziarnistym pieprzem. Do niego dodaj świeże pomidory pokrojone w kostkę. Polecamy również wariant z pomidorami z puszki, najlepiej podsmażonymi na patelni. Jeśli chcesz mocno uwydatnić ich smak, dodaj do nich przecier pomidorowy. Możesz dodatkowo zabielić zupę śmietaną, ale nie jest to konieczne. Danie podawaj z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym, czosnkowymi grzankami, krokietami lub wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego – według uznania. By zupa lepiej prezentowała się w talerzu, posyp ją posiekaną natką pietruszki, bazylią lub koperkiem. Wypróbuj nasz przepis na tę uniwersalną potrawę. Życzymy smacznego!


































