Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

95

408 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

551 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1558 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

3 sztuki

1 pęczek

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na porcji rosołowej i warzywach przygotuj wywar. Aby zupa była bardziej sycąca, włoszczyznę zetrzyj wcześniej na tarce i delikatnie podsmaż w garnku na oleju.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki. Gdy będą już miękkie, dorzuć białą fasolę.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Barszcz na koniec zabiel śmietaną.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Martyna

    Martyna , 17.06.2020

    Dzień dobry, czy jest jakaś różnica jak dodamy zamiast białej czerwona fasolę?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • kinga.w

    kinga.w , 23.03.2020

    TAK, koniecznie trzeba zmodyfikować ten przepis! Dodajmy do tej zupy jeszcze prawdzie buraczki :) Aby oszczędzić czasu i bałaganu w kuchni, polecam całe, gotowane buraki pakowanie hermetycznie, są dostępne w większości marketów. Takie buraki mają dobry skład, a przez to, że są pakowane hermetycznie mają długą datę ważności :) Buraki można pokroić w kostkę albo zetrzeć na tarce, jak kto woli. Zdrowo i bez konserwantów! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Szwed

    Paweł Szwed , 05.03.2019

    Barszcz z torebki.Brawo !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami to smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe albo ciepła kolacja. Jej przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu, a finalny efekt z pewnością będzie satysfakcjonujący. Zacznij od bulionu mięsno-warzywnego. Warzywa zetrzyj na tarce albo pokrój w drobną kostkę, tak, by jeszcze bardziej urozmaicić konsystencję zupy. Jeśli gotujesz duże kawałki, wyjmij je, kiedy zmiękną, pokrój i z powrotem włóż do wywaru. Dodaj do nich pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotuj. Kiedy będą miękkie, a bulion nabierze delikatnego smaku, dodaj do niego białą fasolę. Odpowiednia będzie zarówno ta z puszki, jak i ugotowana wcześniej. Zupę zapraw czerwonym barszczem. Jeśli lubisz lekko kwaskowate potrawy, dopraw ją dodatkowo łyżką soku z cytryny albo dodaj starte jabłko. Po ugotowaniu zabiel barszcz śmietaną. Pamiętaj, by nie dodawać jej bezpośrednio do gorącej zupy – dzięki temu unikniesz grudek. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki. Ugotuj barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami według naszego przepisu.