Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami
łatwe
1912 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
100 gramów
3 sztuki
1 pęczek
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na porcji rosołowej i warzywach przygotuj wywar. Aby zupa była bardziej sycąca, włoszczyznę zetrzyj wcześniej na tarce i delikatnie podsmaż w garnku na oleju.

Krok 2
Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki. Gdy będą już miękkie, dorzuć białą fasolę.

Krok 3
Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Barszcz na koniec zabiel śmietaną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami
Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami to smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe albo ciepła kolacja. Jej przygotowanie nie zajmie wiele czasu, a finalny efekt z pewnością będzie satysfakcjonujący. Ugotuj barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami według naszego przepisu i przekonaj się, że zupa buraczana smakuje wyśmienicie nie tylko podczas kolacji wigilijnej.
Dla kogo? Bardzo ukraiński z ziemniakami i fasolą to potrawa znana i lubiana w polskich kulinariach. Pozwala zaoszczędzić sporo czasu, ponieważ nie potrzeba do niej już żadnych dodatków. Co trzeba wiedzieć o barszczu z fasolą? Gotowanie zacznij od bulionu mięsno-warzywnego. Warzywa zetrzyj na tarce albo pokrój w drobną kostkę, tak, by jeszcze bardziej urozmaicić konsystencję zupy. Jeśli gotujesz duże kawałki, wyjmij je, kiedy zmiękną, pokrój i z powrotem włóż do wywaru na barszcz z fasolą. Dodaj do nich pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotuj. Kiedy będą miękkie, a bulion nabierze delikatnego smaku, dodaj do niego białą fasolę. Zupę zapraw czerwonym barszczem.
Na jaką okazję? Szukając inspiracji na codzienny obiad, zastanawiasz się, jaką fasolę wybrać? Odpowiednia będzie zarówno ta z puszki, jak i ugotowana wcześniej. Barszcz czerwony z fasolą jaś i ziemniakami to pomysł na posiłek, podczas którego nie usłyszysz marudzenia.
Czy wiesz, że? Po ugotowaniu zabiel barszcz śmietaną. Pamiętaj, by nie dodawać jej bezpośrednio do gorącej zupy z fasolą i ziemniakami – dzięki temu unikniesz grudek.
Dla urozmaicenia: Jeśli lubisz lekko kwaskowate potrawy, barszcz czerwony zabielany z fasolą dopraw dodatkowo łyżką soku z cytryny albo dodaj starte jabłko. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.