Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

97

473 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

564 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1626 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

3 sztuki

1 pęczek

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na porcji rosołowej i warzywach przygotuj wywar. Aby zupa była bardziej sycąca, włoszczyznę zetrzyj wcześniej na tarce i delikatnie podsmaż w garnku na oleju.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki. Gdy będą już miękkie, dorzuć białą fasolę.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Barszcz na koniec zabiel śmietaną.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Anna Kowalczyk

    Anna Kowalczyk , 07.11.2020

    Palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna

    Martyna , 17.06.2020

    Dzień dobry, czy jest jakaś różnica jak dodamy zamiast białej czerwona fasolę?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • kinga.w

    kinga.w , 23.03.2020

    TAK, koniecznie trzeba zmodyfikować ten przepis! Dodajmy do tej zupy jeszcze prawdzie buraczki :) Aby oszczędzić czasu i bałaganu w kuchni, polecam całe, gotowane buraki pakowanie hermetycznie, są dostępne w większości marketów. Takie buraki mają dobry skład, a przez to, że są pakowane hermetycznie mają długą datę ważności :) Buraki można pokroić w kostkę albo zetrzeć na tarce, jak kto woli. Zdrowo i bez konserwantów! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Szwed

    Paweł Szwed , 05.03.2019

    Barszcz z torebki.Brawo !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami to smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe albo ciepła kolacja. Jej przygotowanie nie zajmie wiele czasu, a finalny efekt z pewnością będzie satysfakcjonujący. Ugotuj barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami według naszego przepisu i przekonaj się, że zupa buraczana smakuje wyśmienicie nie tylko podczas kolacji wigilijnej.

Dla kogo? Bardzo ukraiński z ziemniakami i fasolą to potrawa znana i lubiana w polskich kulinariach. Pozwala zaoszczędzić sporo czasu, ponieważ nie potrzeba do niej już żadnych dodatków. Co trzeba wiedzieć o barszczu z fasolą? Gotowanie zacznij od bulionu mięsno-warzywnego. Warzywa zetrzyj na tarce albo pokrój w drobną kostkę, tak, by jeszcze bardziej urozmaicić konsystencję zupy. Jeśli gotujesz duże kawałki, wyjmij je, kiedy zmiękną, pokrój i z powrotem włóż do wywaru na barszcz z fasolą. Dodaj do nich pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotuj. Kiedy będą miękkie, a bulion nabierze delikatnego smaku, dodaj do niego białą fasolę. Zupę zapraw czerwonym barszczem.

Na jaką okazję? Szukając inspiracji na codzienny obiad, zastanawiasz się, jaką fasolę wybrać? Odpowiednia będzie zarówno ta z puszki, jak i ugotowana wcześniej. Barszcz czerwony z fasolą jaś i ziemniakami to pomysł na posiłek, podczas którego nie usłyszysz marudzenia.

Czy wiesz, że? Po ugotowaniu zabiel barszcz śmietaną. Pamiętaj, by nie dodawać jej bezpośrednio do gorącej zupy z fasolą i ziemniakami – dzięki temu unikniesz grudek.

Dla urozmaicenia: Jeśli lubisz lekko kwaskowate potrawy, barszcz czerwony zabielany z fasolą dopraw dodatkowo łyżką soku z cytryny albo dodaj starte jabłko. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.