Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami
łatwe
1601 osób zapisało
Składniki
1 opakowanie
100 gramów
3 sztuki
1 pęczek
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na porcji rosołowej i warzywach przygotuj wywar. Aby zupa była bardziej sycąca, włoszczyznę zetrzyj wcześniej na tarce i delikatnie podsmaż w garnku na oleju.
Krok 2
Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki. Gdy będą już miękkie, dorzuć białą fasolę.
Krok 3
Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Barszcz na koniec zabiel śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami
Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami to smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe albo ciepła kolacja. Jej przygotowanie nie zajmie wiele czasu, a finalny efekt z pewnością będzie satysfakcjonujący. Ugotuj barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami według naszego przepisu i przekonaj się, że zupa buraczana smakuje wyśmienicie nie tylko podczas kolacji wigilijnej.
Dla kogo? Bardzo ukraiński z ziemniakami i fasolą to potrawa znana i lubiana w polskich kulinariach. Pozwala zaoszczędzić sporo czasu, ponieważ nie potrzeba do niej już żadnych dodatków. Co trzeba wiedzieć o barszczu z fasolą? Gotowanie zacznij od bulionu mięsno-warzywnego. Warzywa zetrzyj na tarce albo pokrój w drobną kostkę, tak, by jeszcze bardziej urozmaicić konsystencję zupy. Jeśli gotujesz duże kawałki, wyjmij je, kiedy zmiękną, pokrój i z powrotem włóż do wywaru na barszcz z fasolą. Dodaj do nich pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotuj. Kiedy będą miękkie, a bulion nabierze delikatnego smaku, dodaj do niego białą fasolę. Zupę zapraw czerwonym barszczem.
Na jaką okazję? Szukając inspiracji na codzienny obiad, zastanawiasz się, jaką fasolę wybrać? Odpowiednia będzie zarówno ta z puszki, jak i ugotowana wcześniej. Barszcz czerwony z fasolą jaś i ziemniakami to pomysł na posiłek, podczas którego nie usłyszysz marudzenia.
Czy wiesz, że? Po ugotowaniu zabiel barszcz śmietaną. Pamiętaj, by nie dodawać jej bezpośrednio do gorącej zupy z fasolą i ziemniakami – dzięki temu unikniesz grudek.
Dla urozmaicenia: Jeśli lubisz lekko kwaskowate potrawy, barszcz czerwony zabielany z fasolą dopraw dodatkowo łyżką soku z cytryny albo dodaj starte jabłko. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.