
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
4 sztuki
60 gramów
500 mililitrów
140 gramów
1 pęczek
0.5 pęczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, a szparagi pod kątem w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki przekrój na pół.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek, pieczarki i po chwili dodaj mięso.
Krok 3
Następnie dodaj margarynę i szparagi. Całość smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię.
Krok 5
Zagotuj sos, dodaj wcześniej ugotowany makaron oraz starty ser.
Krok 6
Zdejmij patelnię z ognia. Całość mieszaj delikatnie, aż składniki się połączą. Natychmiast podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i szparagami
Szparagi to warzywa miłości. Wiele osób wierzy, że są skutecznym afrodyzjakiem. Można się o to spierać, pewne jest natomiast to, że smakują wyśmienicie i są niezwykle wykwintnym dodatkiem do dań. Choć sezon na nie trwa dość krótko, czasem pojawiają się w supermarketach również posezonowo. Warto jest polować na nie, a później wykorzystać je do zrobienia kremowego kurczaka z pieczarkami. Wybierz zielone szparagi, ponieważ można je szybciej przygotować, niż białe. Kremowy sos do tego dania stworzysz na bazie ostrego angielskiego sera cheddar, margaryny oraz duszonych szparagów i pieczarek. Nie zapomnij również o makaronie. W tym przepisie polecany jest Rigatoni, który przypomina nieco klasyczne penne. Rigatoni w języku włoskim oznacza pasiasty, sam makaron jest prążkowany. Oczywiście użyć możesz również penne lub innego ulubionego typu makaronu. Kremowy kurczak z pieczarkami i szparagami to wspaniały pomysł na wytworną kolację.