Wstążki z kurczakiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wstążki z kurczakiem i papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

350 gramów

2 łyżki

2 łyżki

125 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w ćwiartki i połóż skórka do góry w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz tak długo, aż skórka zacznie odchodzić. Wystudź i zdejmij skórkę. Miąższ drobno pokrój.

Krok 2

Trybulę umyj i oskub listki. Pierś kurczaka pokrój w plastry grubości 2 cm. Smaż na dużym ogniu na rozgrzanym oleju po 2 minuty każdej strony. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pokrojoną paprykę i krótko duś, wlej bulion.

Krok 3

Obierz czosnek i wyciśnij go, dodaj do bulionu. Dodaj sproszkowaną paprykę, zioła prowansalskie i gotuj 2 minuty. Makaron ugotuj i osącz, wymieszaj z sosem.

Krok 4

Posyp parmezanem i trybulą. Dopraw solą i jeśli ktoś lubi, ostrą papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej