Wstążki z kurczakiem i papryką

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

350 gramów

2 łyżki

2 łyżki

125 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w ćwiartki i połóż skórka do góry w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz tak długo, aż skórka zacznie odchodzić. Wystudź i zdejmij skórkę. Miąższ drobno pokrój.

Krok 2

Trybulę umyj i oskub listki. Pierś kurczaka pokrój w plastry grubości 2 cm. Smaż na dużym ogniu na rozgrzanym oleju po 2 minuty każdej strony. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pokrojoną paprykę i krótko duś, wlej bulion.

Krok 3

Obierz czosnek i wyciśnij go, dodaj do bulionu. Dodaj sproszkowaną paprykę, zioła prowansalskie i gotuj 2 minuty. Makaron ugotuj i osącz, wymieszaj z sosem.

Krok 4

Posyp parmezanem i trybulą. Dopraw solą i jeśli ktoś lubi, ostrą papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej