Wstążki z kurczakiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wstążki z kurczakiem i papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

350 gramów

2 łyżki

2 łyżki

125 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w ćwiartki i połóż skórka do góry w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz tak długo, aż skórka zacznie odchodzić. Wystudź i zdejmij skórkę. Miąższ drobno pokrój.

Krok 2

Trybulę umyj i oskub listki. Pierś kurczaka pokrój w plastry grubości 2 cm. Smaż na dużym ogniu na rozgrzanym oleju po 2 minuty każdej strony. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj pokrojoną paprykę i krótko duś, wlej bulion.

Krok 3

Obierz czosnek i wyciśnij go, dodaj do bulionu. Dodaj sproszkowaną paprykę, zioła prowansalskie i gotuj 2 minuty. Makaron ugotuj i osącz, wymieszaj z sosem.

Krok 4

Posyp parmezanem i trybulą. Dopraw solą i jeśli ktoś lubi, ostrą papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wstążki z kurczakiem i papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej