Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery”
łatwe
284 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
60 gramów
60 gramów
3 sztuki
ciasto na naleśniki:
250 mililitrów
150 gramów
2 sztuki
40 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż, aż będzie rumiana. Dodaj posiekane pomidory z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż powstanie aromatyczny sos pomidorowy.

Krok 2
Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż je na patelni tak, by były cienkie.

Krok 3
Wymieszaj starty żółty ser z mozzarellą, serem pleśniowym i żółtkami.

Krok 4
Nałóż farsz serowy na naleśniki i zwijaj je w rulony. Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym

Krok 5
Naleśniki polej wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Przed włożeniem naleśników do piekarnika możesz posypać je startym parmezanem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery”
Takie danie, zrobione błyskawicznie i podane na kolację, jest jak nagroda po ciężkim dniu w pracy. Serowy farsz dosłownie rozpływa się w ustach. Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery” to także doskonały pomysł na oryginalny obiad dla całej rodziny. Swój wyrazisty smak potrawa zawdzięcza serowi z niebieską pleśnią tupu lazur lub gorgonzola. Świetnie komponować będzie się on z delikatną w smaku mozzarellą. Bazą dania są idealnie usmażone, cienkie i sprężyste naleśniki. Gdy okaże się, że ciasto na naleśniki jest zbyt gęste, dodaj do niego odrobinę wody. Przed smażeniem lekko natłuść patelnię wacikiem nasączonym olejem lub kawałkiem słoniny. Naleśniki możesz zapiec polane sosem pomidorowym, czosnkowym lub beszamelowym i posypać startym parmezanem. Za ozdobę niech posłużą świeże zioła – koperek lub bazylia. Smacznego!