Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery”
łatwe
280 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
60 gramów
60 gramów
3 sztuki
ciasto na naleśniki:
250 mililitrów
150 gramów
2 sztuki
40 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż, aż będzie rumiana. Dodaj posiekane pomidory z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż powstanie aromatyczny sos pomidorowy.

Krok 2
Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż je na patelni tak, by były cienkie.

Krok 3
Wymieszaj starty żółty ser z mozzarellą, serem pleśniowym i żółtkami.

Krok 4
Nałóż farsz serowy na naleśniki i zwijaj je w rulony. Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym

Krok 5
Naleśniki polej wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Przed włożeniem naleśników do piekarnika możesz posypać je startym parmezanem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery”
Takie danie, zrobione błyskawicznie i podane na kolację, jest jak nagroda po ciężkim dniu w pracy. Serowy farsz dosłownie rozpływa się w ustach. Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery” to także doskonały pomysł na oryginalny obiad dla całej rodziny. Swój wyrazisty smak potrawa zawdzięcza serowi z niebieską pleśnią tupu lazur lub gorgonzola. Świetnie komponować będzie się on z delikatną w smaku mozzarellą. Bazą dania są idealnie usmażone, cienkie i sprężyste naleśniki. Gdy okaże się, że ciasto na naleśniki jest zbyt gęste, dodaj do niego odrobinę wody. Przed smażeniem lekko natłuść patelnię wacikiem nasączonym olejem lub kawałkiem słoniny. Naleśniki możesz zapiec polane sosem pomidorowym, czosnkowym lub beszamelowym i posypać startym parmezanem. Za ozdobę niech posłużą świeże zioła – koperek lub bazylia. Smacznego!