Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
łatwe
2593 osoby zapisały

Składniki
ciasto:
2 sztuki
0.5 szklanki
1 szklanka
0.5 szklanki
2 łyżki
1 szczypta
farsz:
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
125 gramów
1 szczypta
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.

Krok 2
Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z jedną łyżeczką oleju.

Krok 3
Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę - do momentu, aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Wszystko razem smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokruszony ser.

Krok 4
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj w 300 ml wody, aż powstanie sos.

Krok 5
Na naleśniki nałóż farsz i zawijając brzegi do środka, zroluj ciasto. Smaż na patelni ok. 2 min. z obu stron. Podawaj z sosem serowym.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
Delikatne ciasto naleśnikowe jest najczęściej podawane z rozmaitymi dodatkami na słodko. Tymczasem jego zastosowanie może być znacznie szersze, bo naleśniki idealnie pasują do pikantnych i słonych kompozycji. Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym to kwintesencja dobrego smaku. Koniecznie musisz ich spróbować i poczęstować najbliższych. Będzie to danie, do którego będziecie chętnie wracać.
Dla kogo?
Farsz szpinakowo-serowy do naleśników wykonasz z liści świeżego szpinaku, które lubią towarzystwo czosnku i cebulki. Smak tego farszu podkreśli pokruszony ser pleśniowy. Oto kompozycja w sam raz dla fanów wyrazistych dań wytrawnych. Naleśniki z serem pleśniowym podbiją serca wymagających smakoszy.
Na jaką okazję?
Ich zrobienie nie jest czasochłonne, więc naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym podawaj, gdy masz ochotę na nieskomplikowany, jarski obiad.
Czy wiesz, że?
Naleśniki możesz zwinąć w rulony, ale równie dobrze możesz wykonać z nich kieszonki ze szpinakowo-serowym nadzieniem. Upewnij się, że farsz do naleśników ze szpinakiem i serem pleśniowym zostanie na swoim miejscu! Całość koniecznie polej sosem serowym, na przykład przygotowanym z Fixu Spaghetti 4 sery z brokułami.
Dla urozmaicenia:
Jako dodatek do dania możesz ułożyć na talerzu ugotowanego brokuła. Naleśniki doskonale smakują ze szpinakiem i gorgonzolą. Jeśli jednak nie przepadasz za serami pleśniowymi, do nadzienia dodaj ser feta.