Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

65

1177 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1076 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1345 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

120 gramów

30 mililitrów

1 szczypta

6 łyżek

farsz:

0.5 kilograma

200 gramów

150 gramów

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego połącz ze sobą za pomocą miksera. Naleśniki smaż wylewając cienką warstwę ciasta na dobrze rozgrzaną patelnię.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - Krok 1

Krok 2

Farsz: cebule szalotki i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak oczyść.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - Krok 2

Krok 3

Na patelni smaż czosnek i cebule, następnie dodaj szpinak i pomidorki cherry pokrojone w ćwiartki. Dodaj Bulionetkę warzywną Knorr i duś jeszcze przez chwilę, do momentu, kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą. Odstaw do ostygnięcia, ewentualnie odlej nadmiar płynu.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - Krok 3

Krok 4

Na końcu dodaj ser feta, całość dopraw ostrą papryką.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - Krok 4

Krok 5

Faszeruj naleśniki, zwijaj w rulon, następnie podgrzej je na patelni lub w piekarniku. Podawaj z Sosem Spaghetti Toscana Knorr.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Gasior

    Krystyna Gasior

    podoba mi się ta aplikacja i mam nadzieje ze często będę korzystać z waszych przepisow.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Papryka ostra z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki ze szpinakiem i serem fetaNaleśniki ze szpinakiem i serem feta

Naleśniki to danie szczególnie lubiane przez dzieci, ale i wielu dorosłych nie może się im oprzeć. Francuskie Crêpes lub ich polska odmiana zazwyczaj zjadane są na słodko. Tymczasem wytrawne naleśniki są równie dobrą propozycją. Właśnie dzięki nim najmłodszych możesz przekonać do jedzenia warzyw, a także urozmaicić swoje obiadowe menu. Ciasto naleśnikowe przygotowuje się bardzo prosto, wystarczy połączyć jajka, mąkę i mleko za pomocą miksera lub rózgi i smażyć na patelni. Dobrym pomysłem na farsz będzie szpinak i małe pomidorki cherry w towarzystwie sera feta. Zagwarantuje on charakterystyczny, słony smak i delikatnie rozpuści się, tworząc gęsty sos. Naleśniki złóż tak jak potrafisz – w kopertę, trójkąt lub zawiń w rulon. Aby jeszcze bardziej podkręcić smak i podkreślić śródziemnomorskie korzenie tego dania, naleśniki podawaj z sosem Toscana.