
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
0.5 opakowania
10 dekagramów
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj wodę, jajko, olej i sól, ubij na jednolitą masę. Usmaż cienkie placki naleśnikowe.

Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę, szpinak rozmroź i odsącz.

Krok 3
Paprykę przesmaż na rozgrzanym maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Dodaj szpinak i duś kilka minut.

Krok 4
Do masy dodaj jajko, rozdrobnioną fetę, przypraw gałką muszkatołową oraz przyprawą Knorr.

Krok 5
Farszem smaruj placki, zwiń je w ruloniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 6
Polej roztopioną łyżką masła. Piecz w temperaturze 180 stopni około 15 minut.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ruloniki ze szpinakiem
Ruloniki ze szpinakiem to świetny pomysł zarówno na obiad dla całej rodziny, jak i oryginalną przekąskę na przyjęcie. Kluczem do tej potrawy są prawidłowo usmażone placki naleśnikowe. Jeżeli dodasz do nich odrobinę oleju czy masła, nie będą one przywierały do patelni. Po przygotowaniu ciasta, przed rozpoczęciem smażenia, warto je odstawić na kilka minut. Unikaj smażenia ich na dużym ogniu – brzegi ciasta mogą się wówczas wysuszyć i przypalić. Do smażenia warto zastosować olej z pestek winogron. Gdy w cieście utworzą się grudki, rozdrobnij je mikserem lub przetrzyj przez drobne sito. Jeśli zależy ci na tym, by ciasto było lżejsze, część mleka zalej wodą lub piwem. Wyborne ruloniki ze szpinakiem czyli szpinak z serem feta w delikatnym cieście proponujemy zalać masłem i zapiec – aromat szpinaku będzie czuć w całej kuchni.