
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
0.5 opakowania
10 dekagramów
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj wodę, jajko, olej i sól, ubij na jednolitą masę. Usmaż cienkie placki naleśnikowe.

Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę, szpinak rozmroź i odsącz.

Krok 3
Paprykę przesmaż na rozgrzanym maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Dodaj szpinak i duś kilka minut.

Krok 4
Do masy dodaj jajko, rozdrobnioną fetę, przypraw gałką muszkatołową oraz przyprawą Knorr.

Krok 5
Farszem smaruj placki, zwiń je w ruloniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 6
Polej roztopioną łyżką masła. Piecz w temperaturze 180 stopni około 15 minut.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ruloniki ze szpinakiem
Ruloniki ze szpinakiem to świetny pomysł zarówno na obiad dla całej rodziny, jak i oryginalną przekąskę na przyjęcie. Kluczem do tej potrawy są prawidłowo usmażone placki naleśnikowe. Jeżeli dodasz do nich odrobinę oleju czy masła, nie będą one przywierały do patelni. Po przygotowaniu ciasta, przed rozpoczęciem smażenia, warto je odstawić na kilka minut. Unikaj smażenia ich na dużym ogniu – brzegi ciasta mogą się wówczas wysuszyć i przypalić. Do smażenia warto zastosować olej z pestek winogron. Gdy w cieście utworzą się grudki, rozdrobnij je mikserem lub przetrzyj przez drobne sito. Jeśli zależy ci na tym, by ciasto było lżejsze, część mleka zalej wodą lub piwem. Wyborne ruloniki ze szpinakiem czyli szpinak z serem feta w delikatnym cieście proponujemy zalać masłem i zapiec – aromat szpinaku będzie czuć w całej kuchni.



































