• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym
Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem
Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem
Naleśniki ze szpinakiem i camembertem
Naleśniki ze szpinakiem i camembertem
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Naleśniki
  • Ruloniki ze szpinakiem

Ruloniki ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl
Ruloniki ze szpinakiem
  • 45 minut45
  • Średnie
  • 4 osoby4
167
Oceń przepis jako pierwszy
952
29
WYDRUKUJ
1591 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
3202 osoby zapisały
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • mąka
    5 łyżek
  • jajko
    1 szt.
  • woda
    0,5 szklanki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • sól
    1 szczypta
  • olej
    1 łyżka
  • szpinak mrożony
    0,5 opak.
  • ser feta
    10 dag
  • masło
    2 łyżki
  • papryka czerwona
    0,5 szt.
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Ruloniki ze szpinakiem – krok 1
    Krok 1
    Do mąki dodaj wodę, jajko, olej i sól, ubij na jednolitą masę. Usmaż cienkie placki naleśnikowe.
  • Ruloniki ze szpinakiem – krok 2
    Krok 2
    Paprykę pokrój w kostkę, szpinak rozmroź i odsącz.
  • Ruloniki ze szpinakiem – krok 3
    Krok 3
    Paprykę przesmaż na rozgrzanym maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Dodaj szpinak i duś kilka minut.
  • Ruloniki ze szpinakiem – krok 4
    Krok 4
    Do masy dodaj jajko, rozdrobnioną fetę, przypraw gałką muszkatołową oraz przyprawą Knorr.
  • Ruloniki ze szpinakiem – krok 5
    Krok 5
    Farszem smaruj placki, zwiń je w ruloniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu.
  • Ruloniki ze szpinakiem – krok 6
    Krok 6
    Polej roztopioną łyżką masła. Piecz w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
PAPRYKAPRZYSTAWKIJAJKASer fetafetaNALEŚNIKINALEŚNIKI Z WARZYWAMIPRZEKĄSKI NA KARNAWAŁFRISCODania na ciepło na SylwestraDania na ciepło na Sylwestra
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemDelikat przyprawa uniwersalna KnorrREKLAMADelikat przyprawa uniwersalna KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemDelikat przyprawa uniwersalna KnorrREKLAMADelikat przyprawa uniwersalna KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (29)
Danuta ChameraOdpowiedz22.07.2014
Zdrowe jedzenie;-)
Ula SzczęśniakOdpowiedz22.07.2014
Bardzo lubię szpinak, pycha :)
Angelika BogusławskaOdpowiedz22.07.2014
świetne :)
Danuta ChameraOdpowiedz22.07.2014
Mniam;-)
Adrianna ZakrzewskaOdpowiedz21.07.2014
uwielbiam szpinak! a szczególnie krokiety ze szpinakiem serem i czosnkiem <3 !!!
Monika KasprzykOdpowiedz21.07.2014
mmmmmmmmmmmm jutro robie
Arleta GallaOdpowiedz21.07.2014
Ja poproszę przepis na naleśniki z kurkami i pierogi z bobem:-)
Alina LipinskaOdpowiedz21.07.2014
bardzo sa smaczne''''''''''
Elzbieta SzudrowiczOdpowiedz21.07.2014
Jeszcze nie ale na pewno pychotka.
Joanna To JaOdpowiedz21.07.2014
mniam :)
Dorota TywończukOdpowiedz21.07.2014
A ja polecam pierogi z bobem-palce lizac.
Agata ZakrzewskaOdpowiedz21.07.2014
Pyszoooota :)
Mariusz JankowiakOdpowiedz21.07.2014
musze sprubowac
Dorota KościuszkoOdpowiedz21.07.2014
robię bardzo często zapiekam z serem żółtym
Barbara PawlakOdpowiedz21.07.2014
Napewno pyszne szpinak lubię sam.
Dorota Honorata FilimowskaOdpowiedz21.07.2014
Po upieka ruloniki ze szpinakiem moze polewaj kethupem
Magdalena KretschmerOdpowiedz21.07.2014
rzeczywiscie pyszne z sosem pomidorowym i posypane zoltym tartym serem.
Aneta GornickaOdpowiedz21.07.2014
Pychotka <3
Janina PiechOdpowiedz21.07.2014
polecam,a jeszcze lepsze z sosem serowym-niebo w gębie:))
Małgorzata MroczkowskaOdpowiedz21.07.2014
Takie pyszne naleśniki ze szpinakiem robi moja synowa,a do tego różne sosy !!:)))
Paulina DudaOdpowiedz21.07.2014
Robie dzisiaj;)
Helga WyleżałekOdpowiedz21.07.2014
szpinak tak ale tylko świeży
Magdalena WardakOdpowiedz21.07.2014
Przepyszne !!!
Krystyna RadkoOdpowiedz21.07.2014
szpinak najlepszy żywy a nie mrożony :)
Ursula NowickiOdpowiedz21.07.2014
Lubię szpinak ,ale nie w tej postaci
Lefkothea Lefki ŚmigielskaOdpowiedz21.07.2014
Wspaniałości !!!!
Danuta Szybińska-JuszczukOdpowiedz21.07.2014
akurat na poniedziałkowy lekki obiadek, mniam:)
Martyna SzczepkowskaOdpowiedz21.07.2014
Moje :)
Ania Adamczuk-StęplewskaOdpowiedz21.07.2014
Pyszniejsze byłyby, gdyby się same potrafiły zrobić :P , a taki można sobie fotkę co najwyżej powiększyć :P
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Naleśniki z nadzieniem do ruskich pierogów i naleśniki ze szpinakiem i serem.
Naleśniki z nadzieniem do ruskich pierogów i naleśniki ze szpinakiem i serem.
Gofry inaczej – z wędzonym łososiem i szpinakiem
Gofry inaczej – z wędzonym łososiem i szpinakiem
Greckie przekąski na ciepło: smażony ser i zapiekanka z fetą, szpinakiem i ciastem filo
Greckie przekąski na ciepło: smażony ser i zapiekanka z fetą, szpinakiem i ciastem filo
Szpinak na imprezach lubi poszaleć. Kremowe dipy, zupy ze szpinakiem.
Szpinak na imprezach lubi poszaleć. Kremowe dipy, zupy ze szpinakiem.
Ruloniki ze szpinakiem
avatar

Ruloniki ze szpinakiem to świetny pomysł zarówno na obiad dla całej rodziny, jak i oryginalną przekąskę na przyjęcie. Kluczem do tej potrawy są prawidłowo usmażone placki naleśnikowe. Jeżeli dodasz do nich odrobinę oleju czy masła, nie będą one przywierały do patelni. Po przygotowaniu ciasta, przed rozpoczęciem smażenia, warto je odstawić na kilka minut. Unikaj smażenia ich na dużym ogniu – brzegi ciasta mogą się wówczas wysuszyć i przypalić. Do smażenia warto zastosować olej z pestek winogron. Gdy w cieście utworzą się grudki, rozdrobnij je mikserem lub przetrzyj przez drobne sito. Jeśli zależy ci na tym, by ciasto było lżejsze, część mleka zalej wodą lub piwem. Wyborne ruloniki ze szpinakiem czyli szpinak z serem feta w delikatnym cieście proponujemy zalać masłem i zapiec – aromat szpinaku będzie czuć w całej kuchni.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

167
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby