PRZEPISY.PL

Włoska bruschetta to jeszcze jeden prezent kulinarny ze słonecznej Italii. Słodkie pomidory, czosnek i aromatyczna bazylia na grzance i pyszna przekąska gotowa na domową kolację lub wizytę niespodziewanych gości.

Bruschetta - autor: przepisy.pl

Bruschetta

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1300
osób dodało do Mniamlisty
1300
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbek czosnku2 szt
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
Bruschetta – krok 1

Krok 1

Pokrój bagietkę na 12 kromek. Ułóż na blasze, posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Bruschetta – krok 2

Krok 2

Każdą kromkę polej odrobiną oliwy. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.
Bruschetta – krok 3

Krok 3

Sparz pomidory, zdejmij z nich skórkę, wykrój środek i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj w miseczce z posiekanym czosnkiem, julienne z bazylii, dopraw solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Bruschetta – krok 4

Krok 4

Nakładaj na grzanki po łyżce doprawionych pomidorów. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

379
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
550
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
405
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
248
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe