Burrito z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Burrito z mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

109

1820 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2718 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone dopraw pieprzem cayenne, słodką papryką i kminem rzymskim. Podsmaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.

Burrito z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski.

Burrito z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Do usmażonego mięsa dodaj warzywa i podsmaż na patelni, następnie dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż ok. 4 minut.

Burrito z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Sos Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Burrito z mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z mięsem mielonym - Krok 5

Krok 6

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni. Gotowe burrito podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.

Burrito z mięsem mielonym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tartinki z łososiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z mięsem mielonymBurrito z mięsem mielonym

Burrito z mięsem mielonym to pszeniczna tortilla, w którą zawija się ostry farsz. Wariantów tego dania może być wiele i tak naprawdę tylko od ciebie zależy, co się w burrito znajdzie. W zależność od wielkości porcji, burrito może być szybką przekąską albo kompletnym daniem na kolację albo obiad. Dzięki temu przepisowi w parę chwil przeniesiesz się do gorącego i kolorowego Meksyku.W naszej wersji burrito proponujemy farsz na bazie mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego, które doprawione i wzbogacone warzywami będzie smakować wspaniale. Jeśli kuchnia meksykańska, to oczywiście będą to: papryka, czerwona cebula, pomidor i warzywa strączkowe – fasola czerwona i kukurydza. Bardzo ważne jest, aby farsz miał wyrazisty, ostry smak, co można uzyskać przy pomocy i ziół przypraw, w tym dodatkowi ostrego chili, suszonego lub świeżego.