
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokroić wedle uznania. Wstawić wodę na makaron i warzywa. Makaron gotować według instrukcji na opakowaniu, a warzywa od momentu zagotowania przez 10 minut. Odcedzić po tym czasie. Czosnek i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać ugotowane warzywa. Podsmażać na średnim ogniu, aż się zarumienią. Warzywa przesunąć na bok patelni i rozbić jajko. Poczekać chwilę, aż się zetnie i wymieszać z warzywami. W misce zrobić sos i połączyć go z tym co na patelni. Podsmażać jeszcze 10 minut. Podawać z natką pietruszki lub kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej