
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokroić wedle uznania. Wstawić wodę na makaron i warzywa. Makaron gotować według instrukcji na opakowaniu, a warzywa od momentu zagotowania przez 10 minut. Odcedzić po tym czasie. Czosnek i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać ugotowane warzywa. Podsmażać na średnim ogniu, aż się zarumienią. Warzywa przesunąć na bok patelni i rozbić jajko. Poczekać chwilę, aż się zetnie i wymieszać z warzywami. W misce zrobić sos i połączyć go z tym co na patelni. Podsmażać jeszcze 10 minut. Podawać z natką pietruszki lub kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej