Makaron smażony z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron smażony z warzywami

Autor: Cmeha

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokroić wedle uznania. Wstawić wodę na makaron i warzywa. Makaron gotować według instrukcji na opakowaniu, a warzywa od momentu zagotowania przez 10 minut. Odcedzić po tym czasie. Czosnek i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać ugotowane warzywa. Podsmażać na średnim ogniu, aż się zarumienią. Warzywa przesunąć na bok patelni i rozbić jajko. Poczekać chwilę, aż się zetnie i wymieszać z warzywami. W misce zrobić sos i połączyć go z tym co na patelni. Podsmażać jeszcze 10 minut. Podawać z natką pietruszki lub kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej