Makaron smażony z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron smażony z warzywami

Autor: Cmeha

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokroić wedle uznania. Wstawić wodę na makaron i warzywa. Makaron gotować według instrukcji na opakowaniu, a warzywa od momentu zagotowania przez 10 minut. Odcedzić po tym czasie. Czosnek i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać ugotowane warzywa. Podsmażać na średnim ogniu, aż się zarumienią. Warzywa przesunąć na bok patelni i rozbić jajko. Poczekać chwilę, aż się zetnie i wymieszać z warzywami. W misce zrobić sos i połączyć go z tym co na patelni. Podsmażać jeszcze 10 minut. Podawać z natką pietruszki lub kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej