Szybkie Rigatoni z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie Rigatoni z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

352 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 sztuka

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.

Krok 2

Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 3

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.

Krok 4

Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej