Rigatoni z sosem pomidorowym - z pomidorami | Przepisy.pl pixel

Szybkie Rigatoni z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

456 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 sztuka

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.

Krok 2

Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 3

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.

Krok 4

Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej