
Składniki
400 gramów
2 sztuki
400 gramów
1 sztuka
0.5 łyżki
1 sztuka
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.
Krok 2
Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 3
Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.
Krok 4
Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej