Rigatoni z sosem pomidorowym - z pomidorami | Przepisy.pl pixel

Szybkie Rigatoni z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

456 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 sztuka

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.

Krok 2

Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 3

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.

Krok 4

Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej