Rigatoni z sosem pomidorowym - z pomidorami | Przepisy.pl pixel

Szybkie Rigatoni z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

457 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 sztuka

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.

Krok 2

Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 3

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.

Krok 4

Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej