Lasagne warzywno - serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne warzywno - serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżeczka

20 dekagramów

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

35 dekagramów

1 opakowanie

250 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos 1: Pieczarki pokrój w plasterki i zrumień na oleju. Cebulę posiekaj i zeszklij na drugiej patelni. Granulat zalej szklanką wrzątku. Kiedy zmięknie osącz. Natkę posiekaj. Składniki wymieszaj z sosem pomidorowym i przypraw.

Krok 2

Wykonaj sos 2: Kotlety ugotuj z czosnkiem i kostką Rosół z kury Knorr. Odcedź i wystudź. Czosnek rozgnieć, a kotlety pokrój w kostkę. Wlej sos pomidorowy i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

W natłuszczonej blasze układaj kolejno: 0.5 makaronu, sos 1 , 0.5 serów, sos 2 , 0.5 makaronu. Wierzch posyp resztka serów. Przykryj folią aluminiową i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz wieprzowy podstawowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej