
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szczypta
1 łyżeczka
20 dekagramów
1 pęczek
3 sztuki
1 sztuka
35 dekagramów
1 opakowanie
250 mililitrów
4 łyżki
1 opakowanie
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos 1: Pieczarki pokrój w plasterki i zrumień na oleju. Cebulę posiekaj i zeszklij na drugiej patelni. Granulat zalej szklanką wrzątku. Kiedy zmięknie osącz. Natkę posiekaj. Składniki wymieszaj z sosem pomidorowym i przypraw.
Krok 2
Wykonaj sos 2: Kotlety ugotuj z czosnkiem i kostką Rosół z kury Knorr. Odcedź i wystudź. Czosnek rozgnieć, a kotlety pokrój w kostkę. Wlej sos pomidorowy i wymieszaj.
Krok 3
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 4
W natłuszczonej blasze układaj kolejno: 0.5 makaronu, sos 1 , 0.5 serów, sos 2 , 0.5 makaronu. Wierzch posyp resztka serów. Przykryj folią aluminiową i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej