Lasagne warzywno - serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Lasagne warzywno - serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżeczka

20 dekagramów

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

35 dekagramów

1 opakowanie

250 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos 1: Pieczarki pokrój w plasterki i zrumień na oleju. Cebulę posiekaj i zeszklij na drugiej patelni. Granulat zalej szklanką wrzątku. Kiedy zmięknie osącz. Natkę posiekaj. Składniki wymieszaj z sosem pomidorowym i przypraw.

Krok 2

Wykonaj sos 2: Kotlety ugotuj z czosnkiem i kostką Rosół z kury Knorr. Odcedź i wystudź. Czosnek rozgnieć, a kotlety pokrój w kostkę. Wlej sos pomidorowy i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

W natłuszczonej blasze układaj kolejno: 0.5 makaronu, sos 1 , 0.5 serów, sos 2 , 0.5 makaronu. Wierzch posyp resztka serów. Przykryj folią aluminiową i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej