Lasagne warzywno - serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne warzywno - serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżeczka

20 dekagramów

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

35 dekagramów

1 opakowanie

250 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos 1: Pieczarki pokrój w plasterki i zrumień na oleju. Cebulę posiekaj i zeszklij na drugiej patelni. Granulat zalej szklanką wrzątku. Kiedy zmięknie osącz. Natkę posiekaj. Składniki wymieszaj z sosem pomidorowym i przypraw.

Krok 2

Wykonaj sos 2: Kotlety ugotuj z czosnkiem i kostką Rosół z kury Knorr. Odcedź i wystudź. Czosnek rozgnieć, a kotlety pokrój w kostkę. Wlej sos pomidorowy i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

W natłuszczonej blasze układaj kolejno: 0.5 makaronu, sos 1 , 0.5 serów, sos 2 , 0.5 makaronu. Wierzch posyp resztka serów. Przykryj folią aluminiową i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne warzywno - serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż inaczej
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej