
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
0.5 kilograma
1 szczypta
1 łyżeczka
20 dekagramów
1 pęczek
3 sztuki
1 sztuka
35 dekagramów
1 opakowanie
250 mililitrów
4 łyżki
1 opakowanie
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos 1: Pieczarki pokrój w plasterki i zrumień na oleju. Cebulę posiekaj i zeszklij na drugiej patelni. Granulat zalej szklanką wrzątku. Kiedy zmięknie osącz. Natkę posiekaj. Składniki wymieszaj z sosem pomidorowym i przypraw.
Krok 2
Wykonaj sos 2: Kotlety ugotuj z czosnkiem i kostką Rosół z kury Knorr. Odcedź i wystudź. Czosnek rozgnieć, a kotlety pokrój w kostkę. Wlej sos pomidorowy i wymieszaj.
Krok 3
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 4
W natłuszczonej blasze układaj kolejno: 0.5 makaronu, sos 1 , 0.5 serów, sos 2 , 0.5 makaronu. Wierzch posyp resztka serów. Przykryj folią aluminiową i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej