• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Pieczony schab z chrzanowym sosem
Pieczony schab z chrzanowym sosem
Śląska rolada wieprzowa z grzybami i kapustą
Śląska rolada wieprzowa z grzybami i kapustą
Roladki wieprzowe
Roladki wieprzowe
Pieczony schab z ziołowym nadzieniem i sosem pieczarkowym
Pieczony schab z ziołowym nadzieniem i sosem pieczarkowym
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Dania z mięsem
  • Dania z wieprzowiną
  • Schab
  • Schab pieczony
  • Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera

Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera

Autor: przepisy.pl
Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 6 osób6
314
Oceń przepis jako pierwszy
2628
50
WYDRUKUJ
3240 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
6981 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • schab środkowy bez kości
    1 kg
  • pieczarki
    500 g
  • Majonez Hellmann's Babuni
    150 g
  • Ketchup Hellmann's Pikantny
    50 g
  • Przyprawa do mięs Knorr
    2 łyżki
  • cebula
    1 szt.
  • żółty ser
    100 g
  • ząbek czosnku
    1 szt.
  • natka pietruszki
    1 pęczek
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera – krok 1
    Krok 1
    Schab oczyść z błon i tłuszczu. Pokrój w ok 1 cm grubości kotlety. Mięso oprósz dokładnie przyprawą do mięs.
  • Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera – krok 2
    Krok 2
    Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w drobna kostkę, czosnek rozetrzyj na pastę, pietruszkę drobno posiekaj – wszystko razem wymieszaj z majonezem i ketchupem. Tak przygotowany farsz nałóż na poszczególne kotlety.
  • Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera – krok 3
    Krok 3
    Posyp je po wierzchu żółtym serem. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 15 minut.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    Pieczarki można zastąpić pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami.

Tagi
kotlety na obiadschab pieczony w piekarnikuKuchnia PolskaGRZYBYmięsoDANIA GŁÓWNESCHABcebulaWIELKANOCWIEPRZOWINApieczarkiSCHAB PIECZONYSer żółtyPROSTY PRZEPISobiadPIECZENIESZYBKIE DANIAulubione daniaFRISCOpomysł na obiadPomysł na schabz grzybami
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's BabuniREKLAMAMajonez Hellmann's BabuniZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's BabuniREKLAMAMajonez Hellmann's BabuniZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (50)
Anna NajborOdpowiedz27.09.2018
Bardzo dobre danie. Ja jednak schab trzymałam w piekarniku dłużej niż w przepisie. Polecam.
avatar
Marcin KoselaOdpowiedz18.03.2017
Smaczne
Zofia JaszczakOdpowiedz24.02.2016
Schab troche potluklam i wyszlo bardzo dobre danie , polecam
avatar
Sara SarowskaOdpowiedz25.12.2015
Ja schab utłukłam.Pycha.
Katarzyna PodsiadłoOdpowiedz29.11.2015
Pyszne danie ;-) Polecam :-)
Halina DambalovaOdpowiedz29.11.2015
To jusz czas na przepisy , Swieta Bozego Narodzenia cos nowego !i pysznego !
Adrian Jarosław LachOdpowiedz29.11.2015
nocka z kotletem?ochydne
Ilona FaraOdpowiedz29.11.2015
chętnie spróbuje
Barbara PawlakOdpowiedz29.11.2015
Pyszności.
Paweł KobierskiOdpowiedz29.11.2015
Zobaczymy
Damian HarssonOdpowiedz20.10.2015
https://www.facebook.com/Smakosz-1693561424190985/
avatar
kasia czajkaOdpowiedz20.10.2015
Ja wydłużyłam czas do 20 minut,PYCHAAAA .naprawde polecam:)
Ma LeOdpowiedz20.10.2015
pierzynkę zostaw schab wyrzuc
Monika TomaszewskaOdpowiedz20.10.2015
Bardzo mi sie podoba. Wyslij mi poczta elektroniczna prosze...tylko szybko bo zglodnialam na widok tego kotlecika :)
Ania KomorowskaOdpowiedz19.10.2015
Prawdziwa bomba kaloryczna ale brzmi obłędnie!:)
Małgorzata MarkielOdpowiedz19.10.2015
Jak się ukroi cienkie plastry,to starczy 15minut,a kalorie jak we wszystkim,trzeba jeść łyżeczka, pyszne Jadzia,
Małgorzata MarkielOdpowiedz19.10.2015
Dzisiaj zrobilam, pyszne
Karolina BartkowiakOdpowiedz19.10.2015
Bardziej kalorycznie to się chyba nie dało...
Patryk AugustowskiOdpowiedz19.10.2015
ciekawe ile to ma kalorii ;)
Danuta LeńOdpowiedz19.10.2015
Ale pychotka sywia
Marek MatuszakOdpowiedz19.10.2015
Brakuje mi do tego kufla polskiego piwa.
Avi MartaOdpowiedz19.10.2015
te 15 min w piekarniku to nie za malo na schab ??
avatar
Marta LineageOdpowiedz19.10.2015
15 min to nie za malo na surowy schab?? ;P
1000 pomysłów na ŚwiętaOdpowiedz19.10.2015
Aneta Bielak-Szymanek ooo, brzmi pysznie ;)
1000 pomysłów na ŚwiętaOdpowiedz19.10.2015
Super pomysł <3
przepisy.plOdpowiedz19.10.2015
Aneta Bielak-Szymanek spróbujemy Twojego przepisu :)
Ryszard KląskałaOdpowiedz19.10.2015
Ja tam do jedzenia siadam przy stole bo nie lubię okruchów w łóżku
przepisy.plOdpowiedz19.10.2015
Pierzynka musi być apetyczna. Nasza jest z majonezu i żółtego sera ;)
Restauracja QualitassOdpowiedz19.10.2015
wygląda pysznie :) pewnie smakuje jeszcze lepiej :)
Aneta Bielak-SzymanekOdpowiedz19.10.2015
do tego jeszcze surowa cebula i marchew i dopiero majonez i ser i wtedy jest ekstra! polecam!
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Jak faszerować schab?
Jak faszerować schab?
Schabowy, czyli klasyka forever
Schabowy, czyli klasyka forever
Dania z pieczarkami
Dania z pieczarkami
Jak upiec soczysty schab?
Jak upiec soczysty schab?
Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera
avatar

Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera to dobra alternatywa dla jego klasycznej wersji. Na początek umyty i osuszony schab bez kości pokrój na kawałki w formie kotletów. Następnie posyp gotową przyprawą do mięs. Zmieszaj składniki na farsz – pieczarki możesz z powodzeniem zastąpić śliwkami, dzięki którym potrawa zyska słodki posmak. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dodaj także pokrojoną w kostkę marchewkę i selera. Gotowy farsz wyłóż równomiernie na mięso. Posyp całość startym serem żółtym, mozzarellą, fetą lub serem pleśniowym. Podlej mięso wodą lub bulionem warzywnym, dzięki czemu będzie bardziej miękkie i aromatyczne. Na koniec posyp całość natką pietruszki. Tak przygotowane danie serwuj z kiszoną kapustą, opiekanymi w ziołach ziemniakami lub ulubioną kaszą. Sprawdzi się na przykład gryczana lub pęczak. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem na schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera. Koniecznie podziel się swoją opinią. Smacznego!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

314
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby