
Składniki
600 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, umyj i osusz. Długim cienkim nożem zrób w mięsie otwór na wylot. Posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem i natrzyj dłonią.

Krok 2
Dynię obierz ze skóry, wydrąż środek a miąższ pokrój w kostkę 2x2 cm. Cebulę również pokrój w kostkę. Dynię przesmaż razem z cebulą w garnku na rozgrzanym oleju, wlej bulion i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 3
Przygotowaną dynią nafaszeruj mięso i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej patelni, następnie zawiń w folię aluminiową i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 40 minut.


Dobra rada:
Tak upieczony schab możesz podać jako danie gorące lub po wystudzeniu jako wędlinę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej