
Składniki
600 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, umyj i osusz. Długim cienkim nożem zrób w mięsie otwór na wylot. Posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem i natrzyj dłonią.

Krok 2
Dynię obierz ze skóry, wydrąż środek a miąższ pokrój w kostkę 2x2 cm. Cebulę również pokrój w kostkę. Dynię przesmaż razem z cebulą w garnku na rozgrzanym oleju, wlej bulion i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 3
Przygotowaną dynią nafaszeruj mięso i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej patelni, następnie zawiń w folię aluminiową i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 40 minut.


Dobra rada:
Tak upieczony schab możesz podać jako danie gorące lub po wystudzeniu jako wędlinę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej