
Składniki
600 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, umyj i osusz. Długim cienkim nożem zrób w mięsie otwór na wylot. Posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem i natrzyj dłonią.

Krok 2
Dynię obierz ze skóry, wydrąż środek a miąższ pokrój w kostkę 2x2 cm. Cebulę również pokrój w kostkę. Dynię przesmaż razem z cebulą w garnku na rozgrzanym oleju, wlej bulion i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 3
Przygotowaną dynią nafaszeruj mięso i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej patelni, następnie zawiń w folię aluminiową i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 40 minut.


Dobra rada:
Tak upieczony schab możesz podać jako danie gorące lub po wystudzeniu jako wędlinę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































Pieczony schab z dynią i majerankiem

