Pieczony schab z sosem myśliwskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

1276 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

201 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab oczyść z błon, a następnie natrzyj przyprawą do mięs Knorr oraz majerankiem.

Pieczony schab z sosem myśliwskim - Krok 1

Krok 2

Mięso włóż do woreczka do pieczenia, zepnij szczelnie spinką i włóż do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut.

Pieczony schab z sosem myśliwskim - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Pieczony schab z sosem myśliwskim - Krok 3

Krok 4

Upieczone mięso wyjmij ostrożnie z woreczka. Pokrój na plastry i rozłóż na półmisku. Całość polej przygotowanym sosem. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Pieczony schab z sosem myśliwskim - Krok 4
33

Opinie o przepisie

  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek

    Polecam.Sprawdzone.Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bernard Kurs

    Bernard Kurs

    Ja czasem też smaże:( częściej grzyby lub ryby:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michel Kulam

    Michel Kulam

    Ja tesz lubiem taky cournia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesława Mamos

    Czesława Mamos

    polecam pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Pelc

    Czesław Pelc

    Nigdy mięsem się nie zachwycam, czasami trzeba go zjeść, a zapach pieczonego mięsa mnie dusi, fe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Walczak

    Jolanta Walczak

    oj tam oj tam zapach, a żarełko dobre - dziewczyny napiszcie - dobre?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Ugórowski

    Tomasz Ugórowski

    Można dodać śliwowicy...Nie będzie sucha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Bockenheim

    Stanisław Bockenheim

    Pieczeń ze schabu jest bez śliwek zbyt sucha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński

    a gdzie upolować myśliwego żeby zrobić z niego sos

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Betlej

    Stanislaw Betlej

    Pieczony schab smakuje wybornie,ale i zapach mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Borucka

    Zofia Borucka

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Beiger

    Elzbieta Beiger

    Popieram KASIĘ.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka

    Lepsze jest mieso z dzika.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Leśniowski

    Bogusław Leśniowski

    a jestem przed obiadem ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Bałdyga

    Czesław Bałdyga

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Lachendro

    Jacek Lachendro

    Wegetarianka taki przepis?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Stolicka

    Irena Stolicka

    Wyglada apetycznie ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bania

    Magdalena Bania

    Wtedy bitki ze schabu nie są takie suche!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bania

    Magdalena Bania

    Ja lubię zrobić bitki ze schabu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia J Kurz

    Kasia J Kurz

    Wszystko wyglada smacznie i zachecajaco. Jedyna rzecza, ktora nie lubie to fakt, ze do kazdej potrawy potrzebna jest saszetka ze skladnikami potrzebnymi do wykonania potrawy. Osobiscie lubie robic wszystko od A do Z. Torebka wydaje mi sie sztuczna i zbedna :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Banka

    Marianna Banka

    wlsnie to robie zobaczymy czy bedzie dobre jestem ciekawa :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Aneta

    Aneta Aneta

    Mój schab właśnie w piekarniku tylko w o wiele zdrowszej wersji :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Cianciara

    Jerzy Cianciara

    I bimber z Głowna /80%/ !Razem to czyni ucztę bogów!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lefkothea Lefki Śmigielska

    Lefkothea Lefki Śmigielska

    Dzień Dobry! Oj poczułam te zapachy!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Bogumił Urlewicz

    Marek Bogumił Urlewicz

    Mam się czuć zaproszony na degustację ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Boczkowski

    Marek Boczkowski

    Dla mnie za suchy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Czyjt

    Krystyna Czyjt

    Już się zajadam .Apetycznie wygląda i życzę smacznego*****

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Zawadzki

    Stefan Zawadzki

    O to chodzi !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Misiek

    Łukasz Misiek

    Przemal :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Prelewicz

    Justyna Prelewicz

    a co w dzisiejszych czasach nie jest rakotwórcze....?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej