
Składniki
700 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab oczyść z błon, a następnie natrzyj przyprawą do mięs Knorr oraz majerankiem.

Krok 2
Mięso włóż do woreczka do pieczenia, zepnij szczelnie spinką i włóż do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut.

Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4
Upieczone mięso wyjmij ostrożnie z woreczka. Pokrój na plastry i rozłóż na półmisku. Całość polej przygotowanym sosem. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony schab z sosem myśliwskim
Schab oczyść z błon, a następnie natrzyj przyprawą do mięs Knorr oraz majerankiem.