Schab w sosie myśliwskim - soczysty: przepis | Przepisy.pl pixel

Pieczony schab z sosem myśliwskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
1296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab oczyść z błon, a następnie natrzyj przyprawą do mięs Knorr oraz majerankiem.

Pieczony schab z sosem myśliwskim - Krok 1

Krok 2

Mięso włóż do woreczka do pieczenia, zepnij szczelnie spinką i włóż do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut.

Pieczony schab z sosem myśliwskim - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Pieczony schab z sosem myśliwskim - Krok 3

Krok 4

Upieczone mięso wyjmij ostrożnie z woreczka. Pokrój na plastry i rozłóż na półmisku. Całość polej przygotowanym sosem. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Pieczony schab z sosem myśliwskim - Krok 4
33

Opinie o przepisie

  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 13.06.2016

    Polecam.Sprawdzone.Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bernard Kurs

    Bernard Kurs , 07.10.2014

    Ja czasem też smaże:( częściej grzyby lub ryby:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michel Kulam

    Michel Kulam , 07.10.2014

    Ja tesz lubiem taky cournia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesława Mamos

    Czesława Mamos , 07.10.2014

    polecam pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Pelc

    Czesław Pelc , 07.10.2014

    Nigdy mięsem się nie zachwycam, czasami trzeba go zjeść, a zapach pieczonego mięsa mnie dusi, fe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Walczak

    Jolanta Walczak , 06.10.2014

    oj tam oj tam zapach, a żarełko dobre - dziewczyny napiszcie - dobre?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Ugórowski

    Tomasz Ugórowski , 06.10.2014

    Można dodać śliwowicy...Nie będzie sucha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Bockenheim

    Stanisław Bockenheim , 06.10.2014

    Pieczeń ze schabu jest bez śliwek zbyt sucha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 06.10.2014

    a gdzie upolować myśliwego żeby zrobić z niego sos

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Betlej

    Stanislaw Betlej , 06.10.2014

    Pieczony schab smakuje wybornie,ale i zapach mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Borucka

    Zofia Borucka , 06.10.2014

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Beiger

    Elzbieta Beiger , 06.10.2014

    Popieram KASIĘ.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 06.10.2014

    Lepsze jest mieso z dzika.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Leśniowski

    Bogusław Leśniowski , 06.10.2014

    a jestem przed obiadem ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Bałdyga

    Czesław Bałdyga , 06.10.2014

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Lachendro

    Jacek Lachendro , 06.10.2014

    Wegetarianka taki przepis?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Stolicka

    Irena Stolicka , 06.10.2014

    Wyglada apetycznie ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bania

    Magdalena Bania , 06.10.2014

    Wtedy bitki ze schabu nie są takie suche!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bania

    Magdalena Bania , 06.10.2014

    Ja lubię zrobić bitki ze schabu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia J Kurz

    Kasia J Kurz , 06.10.2014

    Wszystko wyglada smacznie i zachecajaco. Jedyna rzecza, ktora nie lubie to fakt, ze do kazdej potrawy potrzebna jest saszetka ze skladnikami potrzebnymi do wykonania potrawy. Osobiscie lubie robic wszystko od A do Z. Torebka wydaje mi sie sztuczna i zbedna :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Banka

    Marianna Banka , 06.10.2014

    wlsnie to robie zobaczymy czy bedzie dobre jestem ciekawa :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Aneta

    Aneta Aneta , 06.10.2014

    Mój schab właśnie w piekarniku tylko w o wiele zdrowszej wersji :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Cianciara

    Jerzy Cianciara , 06.10.2014

    I bimber z Głowna /80%/ !Razem to czyni ucztę bogów!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lefkothea Lefki Śmigielska

    Lefkothea Lefki Śmigielska , 06.10.2014

    Dzień Dobry! Oj poczułam te zapachy!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Bogumił Urlewicz

    Marek Bogumił Urlewicz , 06.10.2014

    Mam się czuć zaproszony na degustację ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Boczkowski

    Marek Boczkowski , 06.10.2014

    Dla mnie za suchy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Czyjt

    Krystyna Czyjt , 06.10.2014

    Już się zajadam .Apetycznie wygląda i życzę smacznego*****

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Zawadzki

    Stefan Zawadzki , 06.10.2014

    O to chodzi !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Misiek

    Łukasz Misiek , 06.10.2014

    Przemal :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Prelewicz

    Justyna Prelewicz , 06.10.2014

    a co w dzisiejszych czasach nie jest rakotwórcze....?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony schab z sosem myśliwskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczony schab z sosem myśliwskimPieczony schab z sosem myśliwskim

Schab oczyść z błon, a następnie natrzyj przyprawą do mięs Knorr oraz majerankiem.