Schab z suszonymi jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z suszonymi jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
169 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj jabłka suszone i wymieszaj mięsem mielonym.

Krok 2

Zrób w schabie podłużne nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz.

Krok 3

Natrzyj mięso przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie umieść schab w rękawie do pieczenia.

Krok 5

Dokładnie zamknij i piecz w temperaturze 180° C przez około 60 minut. Podawaj schab na gorąco, lub na zimno jako wędlinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej