
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj jabłka suszone i wymieszaj mięsem mielonym.
Krok 2
Zrób w schabie podłużne nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz.
Krok 3
Natrzyj mięso przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie umieść schab w rękawie do pieczenia.
Krok 5
Dokładnie zamknij i piecz w temperaturze 180° C przez około 60 minut. Podawaj schab na gorąco, lub na zimno jako wędlinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej