Schab z suszonymi jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z suszonymi jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
169 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj jabłka suszone i wymieszaj mięsem mielonym.

Krok 2

Zrób w schabie podłużne nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz.

Krok 3

Natrzyj mięso przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie umieść schab w rękawie do pieczenia.

Krok 5

Dokładnie zamknij i piecz w temperaturze 180° C przez około 60 minut. Podawaj schab na gorąco, lub na zimno jako wędlinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z suszonymi jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej