
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj jabłka suszone i wymieszaj mięsem mielonym.
Krok 2
Zrób w schabie podłużne nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz.
Krok 3
Natrzyj mięso przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie umieść schab w rękawie do pieczenia.
Krok 5
Dokładnie zamknij i piecz w temperaturze 180° C przez około 60 minut. Podawaj schab na gorąco, lub na zimno jako wędlinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej