PRZEPISY.PL
Schab z kapustą - autor: BlackSwan
Autor: BlackSwan

Schab z kapustą

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • schab bez kości1 kg
  • główka młodej kapusty1 szt
  • cebule2 szt
  • pęczek kopru włoskiego1 szt
  • kostka masła1 opak
  • masło do zasmażki2 łyżki
  • mąka do zasmażki2 łyżki
  • sól, pieprz2 szczypty
  • olej do smażenia3 łyżki
  • Krok 1

    Schab podzielić na porcje, lekko rozklepać, pokroić na dość grube paski, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na 1/2 kostki masła dodać kapustę, sól, pieprz i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolać wody, by sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.
  • Krok 2

    Na patelni usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej posiekany koper i zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Podawać ubrane świeżym koprem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

105
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
257
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
27
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
215
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe