Schab z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z kapustą

Autor: BlackSwan

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab podzielić na porcje, lekko rozklepać, pokroić na dość grube paski, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na 1/2 kostki masła dodać kapustę, sól, pieprz i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolać wody, by sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.

Krok 2

Na patelni usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej posiekany koper i zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Podawać ubrane świeżym koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab w ziemniakach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej