Schab z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z kapustą

Autor: BlackSwan

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab podzielić na porcje, lekko rozklepać, pokroić na dość grube paski, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na 1/2 kostki masła dodać kapustę, sól, pieprz i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolać wody, by sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.

Krok 2

Na patelni usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej posiekany koper i zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Podawać ubrane świeżym koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej