Schab z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z kapustą

Autor: BlackSwan

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab podzielić na porcje, lekko rozklepać, pokroić na dość grube paski, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę poszatkować. Cebulę zeszklić na 1/2 kostki masła dodać kapustę, sól, pieprz i smażyć, aż zmniejszy swoją objętość, po czym dolać wody, by sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.

Krok 2

Na patelni usmażyć paski schabu i dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej posiekany koper i zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Podawać ubrane świeżym koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej