Składniki
1 kilogram
200 gramów
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w plastry, podsmaż na kilku łyżkach oleju z pomidorów, dodaj orzeszki i pokrojone również w plastry pomidory. Całość chwilę smaż, dodaj bazylię, łyżkę octu, łyżkę Sosu czosnkowego oraz pokrojoną w bardzo drobną kostkę bułkę. Całość dokładnie wymieszaj. Powstały farsz wystudź.
Krok 2
Schab oczyść z błon. W środku za pomocą noża z długim ostrzem zrób nacięcie. W nacięcie włóż farsz. Mięso dodatkowo skrop pozostałym octem i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
Krok 3
Mięso przed pieczeniem obsmaż na patelni ze wszystkich stron, nałóż na powierzchnię pozostałe dwie łyżki sosu Hellmann’s.
Krok 4
Mięso zalej bulionem z 500 ml wody i kostki rosołowej, piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 45 minut. W razie potrzeby dopiecz kolejne 10 minut w zależności od przekroju mięsa.
Dobra rada:
Do farszu można dodać również szpinak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej