Schab z pomidorami w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z pomidorami w sosie czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

200 gramów

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek pokrój w plastry, podsmaż na kilku łyżkach oleju z pomidorów, dodaj orzeszki i pokrojone również w plastry pomidory. Całość chwilę smaż, dodaj bazylię, łyżkę octu, łyżkę Sosu czosnkowego oraz pokrojoną w bardzo drobną kostkę bułkę. Całość dokładnie wymieszaj. Powstały farsz wystudź.

Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - Krok 1

Krok 2

Schab oczyść z błon. W środku za pomocą noża z długim ostrzem zrób nacięcie. W nacięcie włóż farsz. Mięso dodatkowo skrop pozostałym octem i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.

Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - Krok 2

Krok 3

Mięso przed pieczeniem obsmaż na patelni ze wszystkich stron, nałóż na powierzchnię pozostałe dwie łyżki sosu Hellmann's.

Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - Krok 3

Krok 4

Mięso zalej bulionem z 500 ml wody i kostki rosołowej, piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 45 minut. W razie potrzeby dopiecz kolejne 10 minut w zależności od przekroju mięsa.

Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu można dodać również szpinak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z pomidorami w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab z pomidorami w sosie czosnkowymSchab z pomidorami w sosie czosnkowym

Cebule i czosnek pokrój w plastry, podsmaż na kilku łyżkach oleju z pomidorów, dodaj orzeszki i pokrojone również w plastry pomidory. Całość chwilę smaż, dodaj bazylię, łyżkę octu, łyżkę Sosu czosnkowego oraz pokrojoną w bardzo drobną kostkę bułkę. Całość dokładnie wymieszaj. Powstały farsz wystudź.