Składniki
1 kilogram
200 gramów
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w plastry, podsmaż na kilku łyżkach oleju z pomidorów, dodaj orzeszki i pokrojone również w plastry pomidory. Całość chwilę smaż, dodaj bazylię, łyżkę octu, łyżkę Sosu czosnkowego oraz pokrojoną w bardzo drobną kostkę bułkę. Całość dokładnie wymieszaj. Powstały farsz wystudź.
Krok 2
Schab oczyść z błon. W środku za pomocą noża z długim ostrzem zrób nacięcie. W nacięcie włóż farsz. Mięso dodatkowo skrop pozostałym octem i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
Krok 3
Mięso przed pieczeniem obsmaż na patelni ze wszystkich stron, nałóż na powierzchnię pozostałe dwie łyżki sosu Hellmann’s.
Krok 4
Mięso zalej bulionem z 500 ml wody i kostki rosołowej, piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 45 minut. W razie potrzeby dopiecz kolejne 10 minut w zależności od przekroju mięsa.
Dobra rada:
Do farszu można dodać również szpinak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej