Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

heart
457 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

502 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

800 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

2 sztuki

250 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

150 gramów

10 gramów

1 pęczek

100 mililitrów

50 mililitrów

1 opakowanie

3 listków

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do dużej miski. Posiekaj czosnek i natkę pietruszki. Do mięsa dodaj czosnek, kumin, oliwę, Przyprawę do gyrosa Knorr, jajko, posiekaną natkę pietruszki oraz około 100 mililitrów gazowanej wody. Całość energicznie wymieszaj. Lekko zwilż dłonie, następnie formuj z mięsa „walce”.

Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - Krok 1

Krok 2

Ser pokrój w słupki. Następnie umieść we wcześniej przygotowanym mięsie i ponownie formuj w dłoniach tak, aby mięso szczelnie zakryło ser. Nabij je na patyczki, tak jak szaszłyki.

Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - Krok 2

Krok 3

Mięso smaż powoli na patelni ze wszystkich stron. Kiedy kofty nabiorą rumianego koloru, wstaw je do rozgrzanego do 160ºC piekarnika na 15 minut.

Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sałatkę. Pomidorki pokrój na pół, a cebulki w drobną kostkę. Miętę posiekaj.

Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - Krok 4

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr rozprowadź w niewielkiej ilości wody, następnie wymieszaj z gęstym jogurtem. Dopraw sokiem z cytryny oraz miętą.

Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - Krok 5

Krok 6

Sałatkę zalej sosem. Kofty podawaj razem z sałatką.

Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtemKofty z sałatką z pomidorów i jogurtem

Mięso przełóż do dużej miski. Posiekaj czosnek i natkę pietruszki. Do mięsa dodaj czosnek, kumin, oliwę, Przyprawę do gyrosa Knorr, jajko, posiekaną natkę pietruszki oraz około 100 mililitrów gazowanej wody. Całość energicznie wymieszaj. Lekko zwilż dłonie, następnie formuj z mięsa „walce”.