
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
20 gramów
1 opakowanie
5 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój w kostkę. Zamiast zwykłych pomidorów możesz użyć koktajlowych – wystarczy przekroić je na pół.

Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Dodaj do warzyw.

Krok 3
Całość wymieszaj i posyp pokruszonym serem feta.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Klasyczna sałatka grecka
Sałatka grecka, nazywana przez mieszkańców Hellady "horiatiki salata", to jedna z najbardziej popularnych sałatek na świecie. Króluje na stole zarówno na wykwintnych przyjęciach, jak i podczas spotkań w gronie przyjaciół. Jeśli chcesz przygotować ją zgodnie z oryginalnym przepisem, absolutnie nie dodawaj do niej sałaty, ani - tym bardziej - kapusty pekińskiej. W greckiej wersji na próżno bowiem szukać tych składników. Znajdziesz za to bez problemu soczyste pomidory, ogórka, paprykę, czerwoną cebulę, ser feta i oliwki. A to wszystko polane aromatycznym, ziołowym sosem... Sałatka grecka wyśmienicie smakuje w połączeniu z chrupiącą bagietką lub grzankami czosnkowymi zrumienionymi w piekarniku. Możesz serwować ją jako przekąskę, a w upalne dni - lekkie danie główne. Podawaj z lampką dobrze schłodzonego białego wina