
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
20 gramów
1 opakowanie
5 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój w kostkę. Zamiast zwykłych pomidorów możesz użyć koktajlowych – wystarczy przekroić je na pół.

Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Dodaj do warzyw.

Krok 3
Całość wymieszaj i posyp pokruszonym serem feta.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczna sałatka grecka
Sałatka grecka, nazywana przez mieszkańców Hellady "horiatiki salata", to jedna z najbardziej popularnych sałatek na świecie. Króluje na stole zarówno na wykwintnych przyjęciach, jak i podczas spotkań w gronie przyjaciół. Jeśli chcesz przygotować ją zgodnie z oryginalnym przepisem, absolutnie nie dodawaj do niej sałaty, ani - tym bardziej - kapusty pekińskiej. W greckiej wersji na próżno bowiem szukać tych składników. Znajdziesz za to bez problemu soczyste pomidory, ogórka, paprykę, czerwoną cebulę, ser feta i oliwki. A to wszystko polane aromatycznym, ziołowym sosem... Sałatka grecka wyśmienicie smakuje w połączeniu z chrupiącą bagietką lub grzankami czosnkowymi zrumienionymi w piekarniku. Możesz serwować ją jako przekąskę, a w upalne dni - lekkie danie główne. Podawaj z lampką dobrze schłodzonego białego wina