
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
20 gramów
1 opakowanie
5 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój w kostkę. Zamiast zwykłych pomidorów możesz użyć koktajlowych – wystarczy przekroić je na pół.
Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Dodaj do warzyw.
Krok 3
Całość wymieszaj i posyp pokruszonym serem feta.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczna sałatka grecka
Sałatka grecka, nazywana przez mieszkańców Hellady "horiatiki salata", to jedna z najbardziej popularnych sałatek na świecie. Króluje na stole zarówno na wykwintnych przyjęciach, jak i podczas spotkań w gronie przyjaciół. Jeśli chcesz przygotować ją zgodnie z oryginalnym przepisem, absolutnie nie dodawaj do niej sałaty, ani - tym bardziej - kapusty pekińskiej. W greckiej wersji na próżno bowiem szukać tych składników. Znajdziesz za to bez problemu soczyste pomidory, ogórka, paprykę, czerwoną cebulę, ser feta i oliwki. A to wszystko polane aromatycznym, ziołowym sosem... Sałatka grecka wyśmienicie smakuje w połączeniu z chrupiącą bagietką lub grzankami czosnkowymi zrumienionymi w piekarniku. Możesz serwować ją jako przekąskę, a w upalne dni - lekkie danie główne. Podawaj z lampką dobrze schłodzonego białego wina