
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
20 gramów
1 opakowanie
5 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój w kostkę. Zamiast zwykłych pomidorów możesz użyć koktajlowych – wystarczy przekroić je na pół.

Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Dodaj do warzyw.

Krok 3
Całość wymieszaj i posyp pokruszonym serem feta.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczna sałatka grecka
Sałatka grecka, nazywana przez mieszkańców Hellady "horiatiki salata", to jedna z najbardziej popularnych sałatek na świecie. Króluje na stole zarówno na wykwintnych przyjęciach, jak i podczas spotkań w gronie przyjaciół. Jeśli chcesz przygotować ją zgodnie z oryginalnym przepisem, absolutnie nie dodawaj do niej sałaty, ani - tym bardziej - kapusty pekińskiej. W greckiej wersji na próżno bowiem szukać tych składników. Znajdziesz za to bez problemu soczyste pomidory, ogórka, paprykę, czerwoną cebulę, ser feta i oliwki. A to wszystko polane aromatycznym, ziołowym sosem... Sałatka grecka wyśmienicie smakuje w połączeniu z chrupiącą bagietką lub grzankami czosnkowymi zrumienionymi w piekarniku. Możesz serwować ją jako przekąskę, a w upalne dni - lekkie danie główne. Podawaj z lampką dobrze schłodzonego białego wina