
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Ogórka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2
Papryki oczyszczone z gniazd nasiennych pokrój w kostkę. Ostre papryczki pokrój w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 3
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek.

Krok 4
Warzywa wymieszaj, połącz z sosem, a potem podziel na 4 talerzyki. Posyp pokruszonym serem i udekoruj ostrymi papryczkami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka bułgarska
Cechą charakterystyczną bułgarskiej kuchni jest jej nawiązanie zarówno do dań europejskich, jak i bliskowschodnich. Sałatka bułgarska to jedna z najbardziej znanych potraw, które znajdziecie na bułgarskich stołach. Prosta, szybka i przede wszystkim pyszna – to cechy identyfikujące tę sałatkę. Przygotowywana tradycyjnie od wielu lat, stała się popularna również w niektórych częściach Serbii, Macedonii Północnej i Czarnogóry. Surówka bułgarska to przepis nieskomplikowany. Skorzystajcie z naszej propozycji, a przekonacie się, że warto częściej serwować tę potrawę w swoim domu.
Dla kogo?
Bułgarska sałatka szopska to pomysł dla każdego! Pokochają ją przede wszystkim miłośnicy prostych i szybkich dodatków do dań.
Na jaką okazję?
Sałatka bułgarska doskonale sprawdzi się jako przystawka lub samodzielny posiłek, serwowany na śniadanie lub szybki lunch w pracy.
Czy wiesz, że?
Sałata szopska, czyli inaczej bułgarska, swoją nazwę wzięła od określenia mieszkańców Sofii, których tradycyjnie nazywano Szopi.
Dla urozmaicenia:
Sałatkę możecie wzbogacić siekanymi orzechami włoskimi, które wysypcie na wierzch dania, tuż przed jego podaniem.