Kolorowa sałatka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

331 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

320 osób wydrukowało

Pobierz pdf

373 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Pokrój drobno szczypior i połącz z sosem.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 1

Krok 2

Pomidory, ogórki, cebulę i paprykę pokrój w jednakowej wielkości grubą kostkę.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 2

Krok 3

Połącz wszystkie warzywa razem, dodaj gotowy sos i wymieszaj. Przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka warzywnaKolorowa sałatka warzywna

Prosta w przygotowaniu, smaczna i bardzo kolorowa sałatka warzywna to nie tylko dobry dodatek do wielu dań, ale i samodzielna przekąska. Przygotujesz ją dość szybko. Wystarczy pokroić w kostkę cebulę, żółtą paprykę, świeże ogórki i pomidory, a następnie polać warzywa sosem francuskim. Przyrządzisz go na bazie oliwy. Do kolorowej sałatki warzywnej dołącz też pokrojone  czarne oliwki oraz szczypiorek – doskonale uzupełnią one smak soczystych warzyw. Dodatkowo można wzbogacić potrawę także serem, na przykład fetą, mozzarellą, serem żółtym lub tofu. Sprawdzą się też prażone pestki dyni, którymi udekorujesz sałatkę. W takiej postaci, zaserwowana ze świeżym pieczywem lub grzankami, będzie pyszną warzywną kolacją lub drugim śniadaniem w pracy. Podawaj ją też jako część obiadu. To doskonałe uzupełnienie mięs pieczonych i grillowanych, jak również dań mącznych: kopytek lub klusek śląskich. Zobacz przepis i dowiedz się, jak krok po kroku przygotować to pełne kolorów, apetyczne danie. Sprawdzi się na wiele okazji.