Kolorowa sałatka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kolorowa sałatka warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

329 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

317 osób wydrukowało

Pobierz pdf

369 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Pokrój drobno szczypior i połącz z sosem.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 1

Krok 2

Pomidory, ogórki, cebulę i paprykę pokrój w jednakowej wielkości grubą kostkę.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 2

Krok 3

Połącz wszystkie warzywa razem, dodaj gotowy sos i wymieszaj. Przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka warzywnaKolorowa sałatka warzywna

Prosta w przygotowaniu, smaczna i bardzo kolorowa sałatka warzywna to nie tylko dobry dodatek do wielu dań, ale i samodzielna przekąska. Przygotujesz ją dość szybko. Wystarczy pokroić w kostkę cebulę, żółtą paprykę, świeże ogórki i pomidory, a następnie polać warzywa sosem francuskim. Przyrządzisz go na bazie oliwy. Do kolorowej sałatki warzywnej dołącz też pokrojone  czarne oliwki oraz szczypiorek – doskonale uzupełnią one smak soczystych warzyw. Dodatkowo można wzbogacić potrawę także serem, na przykład fetą, mozzarellą, serem żółtym lub tofu. Sprawdzą się też prażone pestki dyni, którymi udekorujesz sałatkę. W takiej postaci, zaserwowana ze świeżym pieczywem lub grzankami, będzie pyszną warzywną kolacją lub drugim śniadaniem w pracy. Podawaj ją też jako część obiadu. To doskonałe uzupełnienie mięs pieczonych i grillowanych, jak również dań mącznych: kopytek lub klusek śląskich. Zobacz przepis i dowiedz się, jak krok po kroku przygotować to pełne kolorów, apetyczne danie. Sprawdzi się na wiele okazji.