Kolorowa sałatka warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

317 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

316 osób wydrukowało

Pobierz pdf

369 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Pokrój drobno szczypior i połącz z sosem.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 1

Krok 2

Pomidory, ogórki, cebulę i paprykę pokrój w jednakowej wielkości grubą kostkę.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 2

Krok 3

Połącz wszystkie warzywa razem, dodaj gotowy sos i wymieszaj. Przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka warzywnaKolorowa sałatka warzywna

Prosta w przygotowaniu, smaczna i bardzo kolorowa sałatka warzywna to nie tylko dobry dodatek do wielu dań, ale i samodzielna przekąska. Przygotujesz ją dość szybko. Wystarczy pokroić w kostkę cebulę, żółtą paprykę, świeże ogórki i pomidory, a następnie polać warzywa sosem francuskim. Przyrządzisz go na bazie oliwy. Do kolorowej sałatki warzywnej dołącz też pokrojone  czarne oliwki oraz szczypiorek – doskonale uzupełnią one smak soczystych warzyw. Dodatkowo można wzbogacić potrawę także serem, na przykład fetą, mozzarellą, serem żółtym lub tofu. Sprawdzą się też prażone pestki dyni, którymi udekorujesz sałatkę. W takiej postaci, zaserwowana ze świeżym pieczywem lub grzankami, będzie pyszną warzywną kolacją lub drugim śniadaniem w pracy. Podawaj ją też jako część obiadu. To doskonałe uzupełnienie mięs pieczonych i grillowanych, jak również dań mącznych: kopytek lub klusek śląskich. Zobacz przepis i dowiedz się, jak krok po kroku przygotować to pełne kolorów, apetyczne danie. Sprawdzi się na wiele okazji.