
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Pokrój drobno szczypior i połącz z sosem.

Krok 2
Pomidory, ogórki, cebulę i paprykę pokrój w jednakowej wielkości grubą kostkę.

Krok 3
Połącz wszystkie warzywa razem, dodaj gotowy sos i wymieszaj. Przełóż do salaterki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowa sałatka warzywna
Prosta w przygotowaniu, smaczna i bardzo kolorowa sałatka warzywna to nie tylko dobry dodatek do wielu dań, ale i samodzielna przekąska. Przygotujesz ją dość szybko. Wystarczy pokroić w kostkę cebulę, żółtą paprykę, świeże ogórki i pomidory, a następnie polać warzywa sosem francuskim. Przyrządzisz go na bazie oliwy. Do kolorowej sałatki warzywnej dołącz też pokrojone czarne oliwki oraz szczypiorek – doskonale uzupełnią one smak soczystych warzyw. Dodatkowo można wzbogacić potrawę także serem, na przykład fetą, mozzarellą, serem żółtym lub tofu. Sprawdzą się też prażone pestki dyni, którymi udekorujesz sałatkę. W takiej postaci, zaserwowana ze świeżym pieczywem lub grzankami, będzie pyszną warzywną kolacją lub drugim śniadaniem w pracy. Podawaj ją też jako część obiadu. To doskonałe uzupełnienie mięs pieczonych i grillowanych, jak również dań mącznych: kopytek lub klusek śląskich. Zobacz przepis i dowiedz się, jak krok po kroku przygotować to pełne kolorów, apetyczne danie. Sprawdzi się na wiele okazji.