Kolorowa sałatka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
355 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

376 osób wydrukowało

Pobierz pdf

483 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Pokrój drobno szczypior i połącz z sosem.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 1

Krok 2

Pomidory, ogórki, cebulę i paprykę pokrój w jednakowej wielkości grubą kostkę.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 2

Krok 3

Połącz wszystkie warzywa razem, dodaj gotowy sos i wymieszaj. Przełóż do salaterki.

Kolorowa sałatka warzywna - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka warzywnaKolorowa sałatka warzywna

Prosta w przygotowaniu, smaczna i bardzo kolorowa sałatka warzywna to nie tylko dobry dodatek do wielu dań, ale i samodzielna przekąska. Przygotujesz ją dość szybko. Wystarczy pokroić w kostkę cebulę, żółtą paprykę, świeże ogórki i pomidory, a następnie polać warzywa sosem francuskim. Przyrządzisz go na bazie oliwy. Do kolorowej sałatki warzywnej dołącz też pokrojone  czarne oliwki oraz szczypiorek – doskonale uzupełnią one smak soczystych warzyw. Dodatkowo można wzbogacić potrawę także serem, na przykład fetą, mozzarellą, serem żółtym lub tofu. Sprawdzą się też prażone pestki dyni, którymi udekorujesz sałatkę. W takiej postaci, zaserwowana ze świeżym pieczywem lub grzankami, będzie pyszną warzywną kolacją lub drugim śniadaniem w pracy. Podawaj ją też jako część obiadu. To doskonałe uzupełnienie mięs pieczonych i grillowanych, jak również dań mącznych: kopytek lub klusek śląskich. Zobacz przepis i dowiedz się, jak krok po kroku przygotować to pełne kolorów, apetyczne danie. Sprawdzi się na wiele okazji.