Bajgiel z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajgiel z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

50 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180*C piekarniku.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie suszone pomidory rozetrzyj w mikserze razem z majonezem. Zapieczone bajgle posmaruj przygotowaną pastą - sprawi ona, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku z nutą suszonych pomidorów .

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 2

Krok 3

Pomidory i cebulę pokrój w plastry.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 3

Krok 4

Na posmarowane kromki ułóż liście sałaty rukola, połóż kawałki łososia. Na rybie umieść krążki cebuli i kilka kaparów. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki . Przekrój na pół.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bajgiel z wędzonym łososiem Bajgiel z wędzonym łososiem

Bajgle to bułeczki w kształcie oponek, o miękkiej skórce i sprężystym, delikatnym środku. Szczególnie popularne są w Nowym Jorku – wiele osób uważa, że to właśnie w tym mieście wypieka się najsmaczniejsze bajgle na świecie. Istnieją nawet rankingi miejsc, w których są najlepsze. Z czym się je podaje? Z wieloma dodatkami – spróbuj np. bajgli z wędzonym łososiem. Zrób do nich pastę z majonezu i suszonych pomidorów, które dobrze podkreślą smak ryby. Zamiast nich sprawdzi się także klasyczny dodatek do łososia, czyli koperek. Połącz majonez z serkiem śmietankowym i koperkiem, a również otrzymasz pyszną pastę. Do kanapek dodaj także liście rukoli albo innej sałaty o wyrazistym smaku, na przykład radicchio. Pasować będzie także delikatnie słodka czerwona cebula oraz pomidor. Bajgle podgrzej przed przyrządzeniem kanapek – lekko ciepłe będą smaczniejsze, ale sprawdzą się również na zimno. Podaj je na śniadanie albo podwieczorek. Można je zaserwować także na obiad, koniecznie na ciepło z zupą kremem. Sprawdź ten przepis na bajgle z łososiem.