
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
50 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180*C piekarniku.

Krok 2
W międzyczasie suszone pomidory rozetrzyj w mikserze razem z majonezem. Zapieczone bajgle posmaruj przygotowaną pastą - sprawi ona, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku z nutą suszonych pomidorów .

Krok 3
Pomidory i cebulę pokrój w plastry.

Krok 4
Na posmarowane kromki ułóż liście sałaty rukola, połóż kawałki łososia. Na rybie umieść krążki cebuli i kilka kaparów. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki . Przekrój na pół.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bajgiel z wędzonym łososiem
Bajgle to bułeczki w kształcie oponek, o miękkiej skórce i sprężystym, delikatnym środku. Szczególnie popularne są w Nowym Jorku – wiele osób uważa, że to właśnie w tym mieście wypieka się najsmaczniejsze bajgle na świecie. Istnieją nawet rankingi miejsc, w których są najlepsze. Z czym się je podaje? Z wieloma dodatkami – spróbuj np. bajgli z wędzonym łososiem. Zrób do nich pastę z majonezu i suszonych pomidorów, które dobrze podkreślą smak ryby. Zamiast nich sprawdzi się także klasyczny dodatek do łososia, czyli koperek. Połącz majonez z serkiem śmietankowym i koperkiem, a również otrzymasz pyszną pastę. Do kanapek dodaj także liście rukoli albo innej sałaty o wyrazistym smaku, na przykład radicchio. Pasować będzie także delikatnie słodka czerwona cebula oraz pomidor. Bajgle podgrzej przed przyrządzeniem kanapek – lekko ciepłe będą smaczniejsze, ale sprawdzą się również na zimno. Podaj je na śniadanie albo podwieczorek. Można je zaserwować także na obiad, koniecznie na ciepło z zupą kremem. Sprawdź ten przepis na bajgle z łososiem.