Bajgiel z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bajgiel z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

67 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

50 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180*C piekarniku.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie suszone pomidory rozetrzyj w mikserze razem z majonezem. Zapieczone bajgle posmaruj przygotowaną pastą - sprawi ona, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku z nutą suszonych pomidorów .

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 2

Krok 3

Pomidory i cebulę pokrój w plastry.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 3

Krok 4

Na posmarowane kromki ułóż liście sałaty rukola, połóż kawałki łososia. Na rybie umieść krążki cebuli i kilka kaparów. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki . Przekrój na pół.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bajgiel z wędzonym łososiem Bajgiel z wędzonym łososiem

Bajgle to bułeczki w kształcie oponek, o miękkiej skórce i sprężystym, delikatnym środku. Szczególnie popularne są w Nowym Jorku – wiele osób uważa, że to właśnie w tym mieście wypieka się najsmaczniejsze bajgle na świecie. Istnieją nawet rankingi miejsc, w których są najlepsze. Z czym się je podaje? Z wieloma dodatkami – spróbuj np. bajgli z wędzonym łososiem. Zrób do nich pastę z majonezu i suszonych pomidorów, które dobrze podkreślą smak ryby. Zamiast nich sprawdzi się także klasyczny dodatek do łososia, czyli koperek. Połącz majonez z serkiem śmietankowym i koperkiem, a również otrzymasz pyszną pastę. Do kanapek dodaj także liście rukoli albo innej sałaty o wyrazistym smaku, na przykład radicchio. Pasować będzie także delikatnie słodka czerwona cebula oraz pomidor. Bajgle podgrzej przed przyrządzeniem kanapek – lekko ciepłe będą smaczniejsze, ale sprawdzą się również na zimno. Podaj je na śniadanie albo podwieczorek. Można je zaserwować także na obiad, koniecznie na ciepło z zupą kremem. Sprawdź ten przepis na bajgle z łososiem.