Dania z Rybami

1662 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (1662)

Placki z cukinii z serem feta
ratingratingratingratingrating

290

difficulty

łatwe

30 min.
Cukinia to warzywo, z którego przygotujesz wiele interesujących dań, w tym placuszki. Delikatnie...
Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO
ratingratingratingratingrating

686

difficulty

łatwe

15 min.
Śledzie pod pierzynką z majonezu to popularne i powszechnie lubiane danie, które w prosty sposób...
Rolada szpinakowa z łososiem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

471

difficulty

łatwe

30 min.
Ze względu na swój intensywnie zielony kolor przywołuje skojarzenie z nadchodzącą wiosną. Wraz z...
Dorsz w porach
ratingratingratingratingrating

286

difficulty

łatwe

30 min.
Dorsz w porach smakuje tak dobrze jak wygląda. Połączenie białego mięsa z jasnym sosem jest niezw...
Ziemniaki faszerowane po chłopsku
ratingratingratingratingrating

303

difficulty

łatwe

60 min.
Ziemniaki i śledzie to duet, który doskonale ze sobą współgra. Kto z nas nie zna sałatki śledziow...
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
ratingratingratingratingrating

160

difficulty

łatwe

30 min.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem to danie uniwersalne – pomysł na szybki obiad, kolację lub lunch do p...
Sałatka śledziowa z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

271

difficulty

łatwe

30 min.
Ziemniaki i śledzie to duet idealny. Przekonasz się o tym, przygotowując sałatkę z poniższego prz...
Sałatka śledziowa z jajkiem i majonezem
ratingratingratingratingrating

199

difficulty

łatwe

15 min.
Śledź jest dobrą podstawą nie tylko codziennych sałatek, ale również tych bardziej złożonych. Udo...
Świąteczna sałatka warstwowa z jajkiem, buraczkami i śledziem
ratingratingratingratingrating

253

difficulty

łatwe

60 min.
Sałatka warstwowa jest daniem, które sprawdzi się nie tylko na święta, ale również na inne wyjątk...
Śledzie pod pierzynką
ratingratingratingratingrating

367

difficulty

łatwe

45 min.
Chętnie sięgamy po śledzie zarówno na co dzień, jak i podczas ważnych okazji. To z nimi witamy No...
Mus z wędzonej makreli
ratingratingratingratingrating

209

difficulty

łatwe

20 min.
Mus z wędzonej makreli to świetny sposób na przyrządzenie tej popularnej ryby. Jeśli zastanawiasz...
Kanapki z łososiem i awokado
ratingratingratingratingrating

111

difficulty

łatwe

15 min.
Ten przepis udowadnia, że kanapki mogą być oryginalną przekąską, którą podasz nie tylko na śniada...
Dorsz z piekarnika z warzywami
ratingratingratingratingrating

116

difficulty

łatwe

45 min.
Delikatne mięso ryby i podsmażone warzywa to doskonała propozycja na niedzielny obiad. Dorsz piec...
Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami
ratingratingratingratingrating

192

difficulty

łatwe

60 min.
Jeśli lubisz wyraziste śledzie podane w wykwintny sposób, to potrawa przyrządzona według tego prz...
Śledzie z rodzynkami, orzechami i granatem
ratingratingratingratingrating

140

difficulty

łatwe

20 min.
Wykwintna sałatka śledziowa swój słodko-pikantny smak zawdzięcza oryginalnemu połączeniu składnik...
Śledź z cebulką w oleju
ratingratingratingratingrating

273

difficulty

średnie

15 min.
Klasyka bożonarodzeniowego menu. Obok czerwonego barszczu z uszkami i karpia na stole nie może za...
Łosoś saute z musem warzywnym
ratingratingratingratingrating

102

difficulty

łatwe

30 min.
Łosoś sauté z musem warzywnym to efektowne danie, które z pewnością sprawdzi się podczas świąt: z...
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

53

difficulty

łatwe

30 min.
Jeśli planujesz wykwintny obiad lub kolację, łosoś pieczony w cieście francuskim będzie doskonały...
Smaczne śledzie z cebulą i jabłkiem, w sosie śmietanowo-majonezowym
ratingratingratingratingrating

100

difficulty

łatwe

15 min.
Śledzie przyrządzone według tego przepisu, podane z pierzynką z cebuli i jabłka w delikatnym sosi...
Dorsz pieczony z porem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

79

difficulty

łatwe

25 min.
W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Świetnie się składa! Dorsz pieczony z porem to doskonały...
Pieczony pstrąg z chrupiącymi łódeczkami ziemniaczanymi ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

77

difficulty

łatwe

30 min.
Pieczony pstrąg w towarzystwie ziemniaków nadziewanych szpinakiem. Koniecznie wypróbuj ten przepi...
Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem
ratingratingratingratingrating

171

difficulty

łatwe

15 min.
Wśród wigilijnych potraw powinny pojawić się wyraziste w smaku śledzie. Wypróbuj propozycji zaser...
Karp smażony w panierce
ratingratingratingratingrating

131

difficulty

łatwe

50 min.
O wyrazistości smażonego karpia decyduje odpowiedni dobór produktów do przygotowania chrupiącej p...
Śledzie po tatarsku
ratingratingratingratingrating

150

difficulty

średnie

30 min.
Śledzie to nie tylko koreczki i rolmopsy – z tego przepisu dowiesz się, jak przyrządzić je w ciek...
Zapiekanka rybna z sandaczem i brokułami
ratingratingratingratingrating

88

difficulty

łatwe

60 min.
Filet z sandacza lub innej białej ryby przypraw i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Wsyp zblan...
Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym
ratingratingratingratingrating

76

difficulty

łatwe

15 min.
Chcesz zaserwować apetyczną i szybką w przygotowaniu wytrawną przekąskę? Idealne będą kanapki z p...
Sałatka śledziowa
ratingratingratingratingrating

128

difficulty

łatwe

15 min.
Sałatka śledziowa to danie obowiązkowe na nie tylko świątecznym stole, ale na każdym przyjęciu. T...
Ryba z cukinią
ratingratingratingratingrating

85

difficulty

łatwe

45 min.
Tołpyga to ryba słodkowodna o delikatnym białym mięsie, którego smak będzie świetnie pasował do z...
Zapiekany dorsz z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

145

difficulty

łatwe

45 min.
Dobrą propozycją na bożonarodzeniowy stół będzie zapiekany dorsz z ziemniakami przyrządzony wedłu...
Ryba po grecku w cieście philo
ratingratingratingratingrating

152

difficulty

łatwe

15 min.
Ryba po grecku to dla wielu danie kojarzące się z Wigilią lub innymi ważnymi uroczystościami. Dzi...
Sałatka z tuńczykiem
ratingratingratingratingrating

63

difficulty

łatwe

15 min.
Sałatka z tuńczykiem – idealna na lato i na zimę, na śniadanie oraz kolację – po prostu uniwersal...
Warzywne placki z cukinią, wędzonym pstrągiem i kwaśną śmietaną - VIDEO
ratingratingratingratingrating

70

difficulty

łatwe

45 min.
Placki warzywne przygotowywane na wzór tych tradycyjnych, ziemniaczanych, są ciekawą propozycją n...

Ciekawostki i porady

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - RybaRyba

Ryby to niezwykle szeroka kategoria produktów i dań przyrządzanych na różne sposoby. Na ciepło, na zimno, pieczone, wędzone, suszone i smażone. Podstawowym podziałem jest ten na ryby słodkowodne, takie jak pstrąg, sum, szczupak czy karp, oraz morskie: śledzie, dorsze czy tuńczyki. Popularność poszczególnych gatunków była kiedyś uzależniona od regionu i jego położenia. Daleko od wybrzeża królowały ryby słodkowodne, nad morzem kuchnia wyglądała nieco inaczej. Dzisiaj dostęp do ryb jest bardzo szeroki, więc sięgaj po dowolne ich gatunki. Jeśli planujesz upiec rybę w całości, sięgnij po pstrąga. Ma delikatne białe mięso, łatwo go filetować, a w dodatku jest szybki w przyrządzeniu. Wystarczy tylko cytryna i koperek, by przygotować z niego pyszne danie. Świetnie sprawdza się grillowany, dobrze się go faszeruje, np. warzywami. Jeśli lubisz ryby zapiekane w cieście czy rybne steki – wybierz łososia albo dorsza. Mają zwarte mięso, dobrze sprawdzą się sauté, lekko skropione sosem. Będą także świetnym nadzieniem do tortilli i makaronu. Łosoś w warzywach może stanowić szybki obiad lub kolację. Wędzony dobrze smakuje jako dodatek do sałatek, np. z ziemniakami. Zrobisz z niego także carpaccio. W okresie świątecznym w wielu domach króluje karp. W galarecie, w cieście, po żydowsku. Tę rybę często podaje się ze słodkimi dodatkami, np. rodzynkami, bardzo popularny jest także karp smażony w panierce czy cieście, oraz karp faszerowany. Z kolei śledzie to ryby najczęściej spożywane na zimno, z wieloma różnymi dodatkami. Na słono, w śmietanie, z warzywami, z majonezem oraz w niezliczonej ilości sałatek śledziowych. Często podaje się je z owocami i bakaliami, np. jabłkami, rodzynkami, orzechami. Warto sięgać także po rzadsze gatunki ryb. Tołpyga zapiekana z cukinią to proste i oryginalne danie, podobnie jak halibut pieczony z warzywami, filet z sandacza z grzybową panierką czy okoń morski z omułkami i hiszpańską kiełbasą. Sprawdź nasze propozycje na podanie ryby i wybierz swoje ulubione, na każdą okazję.