Przepisy na Ryby z Warzywami | Przepisy.pl pixel

Dania z Rybą z Warzywami

60 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (60)

Dorsz w porach
ratingratingratingratingrating

307

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czas dopuścić ryby do głosu, ponieważ w smaczny sposób zrewolucjonizują codzienny jadłospis. Nie...
Dorsz z piekarnika z warzywami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

128

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso ryby i podsmażone warzywa to doskonała propozycja na niedzielny obiad. Dorsz piec...
Dorsz pieczony z porem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

80

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Świetnie się składa! Dorsz pieczony z porem to doskonały...
Ryba z cukinią
ratingratingratingratingrating

92

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tołpyga to ryba słodkowodna o delikatnym białym mięsie, którego smak będzie świetnie pasował do z...
Zapiekany dorsz z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

151

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Dobrą propozycją na bożonarodzeniowy stół będzie zapiekany dorsz z ziemniakami przyrządzony wedłu...
Ryba po podhalańsku
ratingratingratingratingrating

92

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ryba po podhalańsku to doskonały sposób na pyszny obiad. Łączy w sobie wyrazisty smak ryby oraz w...
Tatar z łososia wędzonego z warzywami
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wędzone mięso z łososia to w kuchniach wielu regionów prawdziwy rarytas. Delikatne mięso tej popu...
Sandacz z duszonymi warzywami
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Duszenie to dobry sposób na przygotowanie wielu potraw – zwłaszcza tych z warzyw. Lepiej niż goto...
Dorsz po hiszpańsku
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Na wigilijnym lub bożonarodzeniowym stole nie może zabraknąć ryby. Jeśli szukasz innowacji w kuch...
Łosoś w sosie pesto z pomidorkami
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Łosoś w sosie pesto z pomidorkami to bardzo dobry sposób na świąteczny obiad. Jest smaczny i pros...
Mintaj pieczony z porem
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne kawałki mintaja, zapieczone z porem i warzywami strączkowymi to potrawa nieskomplikowan...
Dorsz po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dorsz po meksykańsku to doskonała wigilijna propozycja dla tych, którzy lubią inspirować się kuch...
Halibut pieczony z warzywami
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Miłośnicy odpoczynku nad morzem zapewne kojarzą halibuta w wersji smażonej, który występuje w men...
Świeże śledzie w warzywach
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
W polskiej kuchni najczęściej wykorzystuje się śledzie w postaci marynowanej. Dzięki temu przepis...
Smaczna ryba z warzywami "po grecku"
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Smaczna ryba z warzywami „po grecku” to znany i lubiany sposób na rybę, nie tylko od święta. Jeże...
Ryba po grecku
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ryba po grecku wbrew nazwie nie jest potrawą kuchni śródziemnomorskiej, a typowo polskim daniem p...
Zapiekana ryba z puree ziemniaczanym
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz urozmaicenia codziennych dań obiadowych? Zainspiruj się i przyrządź zapiekaną rybę, która...
Muszle makaronowe z tuńczykiem
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Muszle makaronowe z tuńczykiem to bardzo dobry sposób na uniwersalne danie, które sprawdzi się za...
Sandacz duszony w koprze włoskim
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sandacz duszony w koprze włoskim to ciekawa alternatywa dla klasycznej ryby po grecku. Do jego pr...
Łosoś z koprem włoskim
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Łosoś to królewska ryba. Przyciąga niezwykle intensywnym, różowawym kolorem i delikatnym smakiem...
Ryba Veracruz
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pstrąg faszerowany kiszoną kapustą
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Jeśli szukasz propozycji na smaczną rybę na Boże Narodzenie, to jesteś w odpowiednim miejscu. Wyp...
Sandacz po rosyjsku
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pyszna ryba na święta Bożego Narodzenia? A może alternatywa dla wigilijnego karpia? Na wyjątkowe...
Ryba po grecku z ananasem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Oryginalny przepis na rybę po grecku zakłada podawanie jej na zimno. Filet ryby przekładny jest d...
Karp faszerowany
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
Karp faszerowany to bardziej wykwintny sposób podania pojawiającej się na wigilijnym stole ryby...
Zapiekana ryba z brokułami i słodką papryką
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zapiekana ryba to świetna alternatywa dla klasycznych filetów podsmażanych w złocistej panierce...
Łosoś w papilotach z porami i ziołami
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczne zioła, soczyste pory i wyrazisty łosoś – to składniki, które skomponują się, tworząc...
Łosoś pieczony w folii
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Chcesz, by ryba po upieczeniu była soczysta i aromatyczna, a jednocześnie bardzo delikatna? Posta...
Pstrąg faszerowany warzywami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyją...

Ciekawostki i porady

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba z warzywamiRyba z warzywami

Ryby to składnik, po który chętnie sięga się w wielu miejscach świata. Na północy jada się je suszone, kiszone czy marynowane, na południu często grillowane lub pieczone. Polska kuchnia posiada sporo przepisów zarówno na ryby morskie, np. śledzie, a także słodkowodne, np. szczupaki czy sumy. Sposobów na podanie ryb jest wiele, niezależnie od regionu, często przyrządzane są z warzywami. Powinny być one dopasowane do gatunku ryby. Ryby o zwartym mięsie, na przykład dorsze, dobrze smakują przygotowane z marchewką, selerem czy porem. Dobrym przykładem może być ryba po grecku. Z kolei do ryb z duszonymi warzywami przygotuj dodatkowo sos serowy. Będzie pasował do wielu różnych składników, m.in. marchewki z selerem korzeniowym, ale także do brokułów albo szpinaku. Świetnym dodatkiem do nich będzie np. purée z białych warzyw, ziemniaków lub kalafiora. Do ryb pieczonych w całości przygotuj z kolei warzywny farsz z marchewki, pietruszki i pora. Żeby był bardziej zwarty, połącz jarzyny z namoczoną wcześniej bułką, jajkiem czy bułką tartą. Ciekawym sposobem podania będzie połączenie nadzienia warzywnego razem z mielonym mięsem ryby. Do faszerowania bardzo dobrze nadawać się będzie pstrąg – łatwo bowiem pozbawić go ości. Napełnij go kiszoną kapustą, zapiecz i podaj z ziemniakami. Szukasz zupełnie nowego sposobu na rybę? Sprawdź, jak smakuje przyrządzona po podhalańsku. To bogata w różnorodne smaki zapiekanka z kawałków ryby, ziemniaków, warzyw oraz suszonych śliwek. A wszystko upieczone w sosie pomidorowym, który świetnie przełamuje słodycz śliwek i marchewki. Dobrą zapiekankę zrobisz także w formie ryby po meksykańsku. Płaty filetów z białych ryb ułóż na plasterkach ziemniaków. Na nich układaj kolejno paprykę, fasolę i kukurydzę, a całość polej pomidorowym sosem. Z ryby i warzyw zrobisz też smaczną przekąskę w postaci tatara z łososia. Wystarczy, że dodasz do niego paprykę, ogórka, oliwki, oliwę i wymieszasz tak, by tworzyła w gładką całość. Sposobów na łączenie ryb i warzyw w smaczne dania jest naprawdę dużo – sprawdź nasze propozycje.