Składniki
7 sztuk
1 łyżeczka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz i posyp przyprawą Knorr. Z cytryny wyciśnij sok, polej nim ryby i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Oczyść warzywa i umyj. Paprykę pokrój w kostkę, pory w plastry.
Krok 3
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż paprykę, pory, dodaj fasolę i przyprawy. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Na warzywach połóż kawałki ryby, całość posyp solą, pieprzem i koperkiem. Ułóż kawałeczki masła, naczynie przykryj i wstaw do piekarnika na 25 minut w 190°C.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mintaj pieczony z porem
Delikatne kawałki mintaja, zapieczone z porem i warzywami strączkowymi to potrawa nieskomplikowana, doskonała na domowy obiad. Przyrządzisz ją w kilkanaście minut, a będziesz mieć pewność, że domownicy zasmakują w tej potrawie i będzie ona często pojawiać się na stole. Należący do ryb dorszowatych mintaj jest jednym z najbardziej popularnych gatunków ryb słonowodnych sprowadzanych do Polski. Kupisz go najczęściej w postaci zamrożonych kostek. Warto wiedzieć, że ryba rozmrozi się szybciej, jeśli posypiesz ją delikatnie solą. Pamiętaj, że możesz ją zacząć przyrządzać dopiero wtedy, kiedy lód całkowicie się rozpuści. Mintaj pieczony z porem to danie, w którym ważną rolę pełnią dodatki. Szczególnego smaku delikatnej rybie doda lekko ostry por. Papryka i fasola utworzą ciekawą kompozycję, w której mintaj nie tylko dobrze wygląda, ale i świetnie smakuje.