Pstrąg faszerowany warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pstrąg faszerowany warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

255 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

240 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, pokrój w zapałkę. Wrzuć na rozgrzane masło, zeszklij, od czasu do czasu mieszając. Farsz dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 1

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę, połącz z solą morską.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 2

Krok 3

Pstrągi umyj, osusz, oczyść z ości. Tuszki napełnij farszem, zepnij ich brzuchy wykałaczkami.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 3

Krok 4

Umieść je w naczyniu żaroodpornym, obłóż masą solną. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 185°C.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 4

Krok 5

Sól usuń, pstrągi podawaj polane stopionym masłem.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pstrąg faszerowany warzywamiPstrąg faszerowany warzywami

Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyjątkowo smaczne. Najlepszym sposobem na przyrządzenie tej ryby jest upieczenie jej w piekarniku lub na grillu. Koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem na faszerowanego pstrąga, który będzie idealnym daniem na uroczysty obiad lub świąteczny stół. Aby go przygotować, będziesz potrzebować kilku warzyw, takich jak: marchew, seler, por oraz pietruszka. Obierz je, pokrój w cienkie słupki i podsmaż na tłuszczu z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Pstrągi umyj, osusz i pozbaw ości, a następnie nadziewaj warzywnym farszem. Zepnij ryby wykałaczkami, co zapobiegnie wydostaniu się nadzienia. Pstrągi umieść w naczyniu żaroodpornym i obłóż ubitą na sztywno z dodatkiem soli morskiej pianą z białek. Taki sposób pieczenia ryby nada jej wyrazistszy smak. Gdy będzie już gotowa, usuń z wierzchu solną skorupę i natychmiast podawaj. Dobrym dodatkiem do faszerowanego pstrąga będą pieczone ziemniaki lub białe pieczywo. Sprawdź, jakie to smaczne.