Pstrąg faszerowany warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg faszerowany warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

264 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

260 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, pokrój w zapałkę. Wrzuć na rozgrzane masło, zeszklij, od czasu do czasu mieszając. Farsz dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 1

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę, połącz z solą morską.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 2

Krok 3

Pstrągi umyj, osusz, oczyść z ości. Tuszki napełnij farszem, zepnij ich brzuchy wykałaczkami.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 3

Krok 4

Umieść je w naczyniu żaroodpornym, obłóż masą solną. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 185°C.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 4

Krok 5

Sól usuń, pstrągi podawaj polane stopionym masłem.

Pstrąg faszerowany warzywami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Grzego Witkoś

    Grzego Witkoś , 28.11.2020

    pyszne! polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg faszerowany warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pstrąg faszerowany warzywamiPstrąg faszerowany warzywami

Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyjątkowo smaczne. Najlepszym sposobem na przyrządzenie tej ryby jest upieczenie jej w piekarniku lub na grillu. Koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem na faszerowanego pstrąga, który będzie idealnym daniem na uroczysty obiad lub świąteczny stół. Aby go przygotować, będziesz potrzebować kilku warzyw, takich jak: marchew, seler, por oraz pietruszka. Obierz je, pokrój w cienkie słupki i podsmaż na tłuszczu z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Pstrągi umyj, osusz i pozbaw ości, a następnie nadziewaj warzywnym farszem. Zepnij ryby wykałaczkami, co zapobiegnie wydostaniu się nadzienia. Pstrągi umieść w naczyniu żaroodpornym i obłóż ubitą na sztywno z dodatkiem soli morskiej pianą z białek. Taki sposób pieczenia ryby nada jej wyrazistszy smak. Gdy będzie już gotowa, usuń z wierzchu solną skorupę i natychmiast podawaj. Dobrym dodatkiem do faszerowanego pstrąga będą pieczone ziemniaki lub białe pieczywo. Sprawdź, jakie to smaczne.