
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj, pokrój w zapałkę. Wrzuć na rozgrzane masło, zeszklij, od czasu do czasu mieszając. Farsz dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę, połącz z solą morską.

Krok 3
Pstrągi umyj, osusz, oczyść z ości. Tuszki napełnij farszem, zepnij ich brzuchy wykałaczkami.

Krok 4
Umieść je w naczyniu żaroodpornym, obłóż masą solną. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 185°C.

Krok 5
Sól usuń, pstrągi podawaj polane stopionym masłem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pstrąg faszerowany warzywami
Pstrąg należy do najszlachetniejszych ryb słodkowodnych – jego mięso jest delikatne, chude i wyjątkowo smaczne. Najlepszym sposobem na przyrządzenie tej ryby jest upieczenie jej w piekarniku lub na grillu. Koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem na faszerowanego pstrąga, który będzie idealnym daniem na uroczysty obiad lub świąteczny stół. Aby go przygotować, będziesz potrzebować kilku warzyw, takich jak: marchew, seler, por oraz pietruszka. Obierz je, pokrój w cienkie słupki i podsmaż na tłuszczu z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Pstrągi umyj, osusz i pozbaw ości, a następnie nadziewaj warzywnym farszem. Zepnij ryby wykałaczkami, co zapobiegnie wydostaniu się nadzienia. Pstrągi umieść w naczyniu żaroodpornym i obłóż ubitą na sztywno z dodatkiem soli morskiej pianą z białek. Taki sposób pieczenia ryby nada jej wyrazistszy smak. Gdy będzie już gotowa, usuń z wierzchu solną skorupę i natychmiast podawaj. Dobrym dodatkiem do faszerowanego pstrąga będą pieczone ziemniaki lub białe pieczywo. Sprawdź, jakie to smaczne.


































