Pstrąg po polsku II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg po polsku II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

50 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw, skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Masło roztop, polej nim pstrągi i upiecz.

Krok 5

Sparz orzechy i migdały, po czym obierz je ze skórki, zetrzyj i dodaj do ryb pod koniec pieczenia.

Krok 6

Ryby zalej sokiem pomarańczowym i winem, dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej