Pstrąg po polsku II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg po polsku II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

50 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw, skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Masło roztop, polej nim pstrągi i upiecz.

Krok 5

Sparz orzechy i migdały, po czym obierz je ze skórki, zetrzyj i dodaj do ryb pod koniec pieczenia.

Krok 6

Ryby zalej sokiem pomarańczowym i winem, dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg po polsku II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej