Składniki
500 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
50 gramów
4 łyżki
4 sztuki
50 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.
Krok 2
Ryby dokładnie umyj i osusz.
Krok 3
Przypraw, skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Masło roztop, polej nim pstrągi i upiecz.
Krok 5
Sparz orzechy i migdały, po czym obierz je ze skórki, zetrzyj i dodaj do ryb pod koniec pieczenia.
Krok 6
Ryby zalej sokiem pomarańczowym i winem, dopraw.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej