
Składniki
500 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
50 gramów
4 łyżki
4 sztuki
50 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.
Krok 2
Ryby dokładnie umyj i osusz.
Krok 3
Przypraw, skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Masło roztop, polej nim pstrągi i upiecz.
Krok 5
Sparz orzechy i migdały, po czym obierz je ze skórki, zetrzyj i dodaj do ryb pod koniec pieczenia.
Krok 6
Ryby zalej sokiem pomarańczowym i winem, dopraw.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej