Pstrąg pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg pikantny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

149 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

120 gramów

5 sztuk

4 łyżki

ciasto:

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj farsz: orzechy i czosnek rozgnieć i wymieszaj z majonezem.

Pstrąg pikantny - Krok 1

Krok 2

Pstrąga dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pstrąg pikantny - Krok 2

Krok 3

Nafaszeruj go przygotowaną wcześniej masą.

Pstrąg pikantny - Krok 3

Krok 4

Przygotuj ciasto: mąkę, cukier, masło, olej i żółtka wymieszaj, a na końcu dodaj ubite białka jajek.

Pstrąg pikantny - Krok 4

Krok 5

Gotową rybę obtocz w przygotowanym cieście i usmaż na głębokim oleju.

Pstrąg pikantny - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej