Pstrąg pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg pikantny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

150 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

120 gramów

5 sztuk

4 łyżki

ciasto:

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj farsz: orzechy i czosnek rozgnieć i wymieszaj z majonezem.

Pstrąg pikantny - Krok 1

Krok 2

Pstrąga dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pstrąg pikantny - Krok 2

Krok 3

Nafaszeruj go przygotowaną wcześniej masą.

Pstrąg pikantny - Krok 3

Krok 4

Przygotuj ciasto: mąkę, cukier, masło, olej i żółtka wymieszaj, a na końcu dodaj ubite białka jajek.

Pstrąg pikantny - Krok 4

Krok 5

Gotową rybę obtocz w przygotowanym cieście i usmaż na głębokim oleju.

Pstrąg pikantny - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pstrąg pikantnyPstrąg pikantny

Przygotuj farsz: orzechy i czosnek rozgnieć i wymieszaj z majonezem.