
Składniki
600 gramów
120 gramów
5 sztuk
4 łyżki
ciasto:
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj farsz: orzechy i czosnek rozgnieć i wymieszaj z majonezem.

Krok 2
Pstrąga dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3
Nafaszeruj go przygotowaną wcześniej masą.

Krok 4
Przygotuj ciasto: mąkę, cukier, masło, olej i żółtka wymieszaj, a na końcu dodaj ubite białka jajek.

Krok 5
Gotową rybę obtocz w przygotowanym cieście i usmaż na głębokim oleju.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej