Pstrąg pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg pikantny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
150 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

120 gramów

5 sztuk

4 łyżki

ciasto:

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj farsz: orzechy i czosnek rozgnieć i wymieszaj z majonezem.

Pstrąg pikantny - Krok 1

Krok 2

Pstrąga dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pstrąg pikantny - Krok 2

Krok 3

Nafaszeruj go przygotowaną wcześniej masą.

Pstrąg pikantny - Krok 3

Krok 4

Przygotuj ciasto: mąkę, cukier, masło, olej i żółtka wymieszaj, a na końcu dodaj ubite białka jajek.

Pstrąg pikantny - Krok 4

Krok 5

Gotową rybę obtocz w przygotowanym cieście i usmaż na głębokim oleju.

Pstrąg pikantny - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem serowy z ziarnami bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pstrąg pikantnyPstrąg pikantny

Przygotuj farsz: orzechy i czosnek rozgnieć i wymieszaj z majonezem.