Pstrąg pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg pikantny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
150 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

120 gramów

5 sztuk

4 łyżki

ciasto:

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj farsz: orzechy i czosnek rozgnieć i wymieszaj z majonezem.

Pstrąg pikantny - Krok 1

Krok 2

Pstrąga dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Pstrąg pikantny - Krok 2

Krok 3

Nafaszeruj go przygotowaną wcześniej masą.

Pstrąg pikantny - Krok 3

Krok 4

Przygotuj ciasto: mąkę, cukier, masło, olej i żółtka wymieszaj, a na końcu dodaj ubite białka jajek.

Pstrąg pikantny - Krok 4

Krok 5

Gotową rybę obtocz w przygotowanym cieście i usmaż na głębokim oleju.

Pstrąg pikantny - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pstrąg pikantnyPstrąg pikantny

Przygotuj farsz: orzechy i czosnek rozgnieć i wymieszaj z majonezem.