Sałatka ze śledziami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

65

649 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

616 osób wydrukowało

Pobierz pdf

821 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

300 gramów

50 gramów

50 mililitrów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzia i ogórka pokrój w małą kostkę, po czym wymieszaj z sałatą.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Następnie wymieszaj go z pozostałymi składnikami sałatki.

Krok 3

Sałatkę podawaj posypaną orzechami i grzankami.

1

Opinie o przepisie

  • Janina Koczorowska

    Janina Koczorowska, 03.12.2017

    warto spróbować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze śledziami Sałatka ze śledziami

Ta sałatka śledziowa jest połączeniem wielu smaków w jedną, wyjątkowo udaną kompozycję. Będzie świetną przekąską na przyjęcie lub daniem na świąteczny stół. Dowiedz się, jak łatwo ją przygotować. Głównym składnikiem tego dania będą, oczywiście, śledzie w oleju lub, jeśli wolisz, z soli, pokrojone w drobną kostkę. Potrzebne będą również warzywa – sałata rzymska oraz posiekane kiszone ogórki. Sos sałatkowy przygotujesz na bazie kremowego majonezu dekoracyjnego oraz jogurtu naturalnego, z dodatkiem tartego, żółtego sera, np. ementalera o łagodnym, lekko orzechowym posmaku. Aby dressing był odrobinę pikantny i miał intensywniejszy zapach, przypraw go szczyptą mielonego białego pieprzu, który doskonale komponuje się z rybą. Sałatkę podawaj schłodzoną, posypaną orzechami włoskimi i grzankami. Orzechy warto wcześniej podprażyć na suchej patelni – taki zabieg sprawi, że ich smak będzie wyrazistszy. Do dekoracji dania możesz także użyć świeżej natki pietruszki. Skorzystaj z naszego przepisu na sałatkę ze śledziami.