
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
300 gramów
50 gramów
50 mililitrów
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzia i ogórka pokrój w małą kostkę, po czym wymieszaj z sałatą.
Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Następnie wymieszaj go z pozostałymi składnikami sałatki.
Krok 3
Sałatkę podawaj posypaną orzechami i grzankami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ze śledziami
Ta sałatka śledziowa jest połączeniem wielu smaków w jedną, wyjątkowo udaną kompozycję. Będzie świetną przekąską na przyjęcie lub daniem na świąteczny stół. Dowiedz się, jak łatwo ją przygotować. Głównym składnikiem tego dania będą, oczywiście, śledzie w oleju lub, jeśli wolisz, z soli, pokrojone w drobną kostkę. Potrzebne będą również warzywa – sałata rzymska oraz posiekane kiszone ogórki. Sos sałatkowy przygotujesz na bazie kremowego majonezu dekoracyjnego oraz jogurtu naturalnego, z dodatkiem tartego, żółtego sera, np. ementalera o łagodnym, lekko orzechowym posmaku. Aby dressing był odrobinę pikantny i miał intensywniejszy zapach, przypraw go szczyptą mielonego białego pieprzu, który doskonale komponuje się z rybą. Sałatkę podawaj schłodzoną, posypaną orzechami włoskimi i grzankami. Orzechy warto wcześniej podprażyć na suchej patelni – taki zabieg sprawi, że ich smak będzie wyrazistszy. Do dekoracji dania możesz także użyć świeżej natki pietruszki. Skorzystaj z naszego przepisu na sałatkę ze śledziami.



































