Sałatka ze śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka ze śledziami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

65

653 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

618 osób wydrukowało

Pobierz pdf

827 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

300 gramów

50 gramów

50 mililitrów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzia i ogórka pokrój w małą kostkę, po czym wymieszaj z sałatą.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Następnie wymieszaj go z pozostałymi składnikami sałatki.

Krok 3

Sałatkę podawaj posypaną orzechami i grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Janina Koczorowska

    Janina Koczorowska , 03.12.2017

    warto spróbować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze śledziami Sałatka ze śledziami

Ta sałatka śledziowa jest połączeniem wielu smaków w jedną, wyjątkowo udaną kompozycję. Będzie świetną przekąską na przyjęcie lub daniem na świąteczny stół. Dowiedz się, jak łatwo ją przygotować. Głównym składnikiem tego dania będą, oczywiście, śledzie w oleju lub, jeśli wolisz, z soli, pokrojone w drobną kostkę. Potrzebne będą również warzywa – sałata rzymska oraz posiekane kiszone ogórki. Sos sałatkowy przygotujesz na bazie kremowego majonezu dekoracyjnego oraz jogurtu naturalnego, z dodatkiem tartego, żółtego sera, np. ementalera o łagodnym, lekko orzechowym posmaku. Aby dressing był odrobinę pikantny i miał intensywniejszy zapach, przypraw go szczyptą mielonego białego pieprzu, który doskonale komponuje się z rybą. Sałatkę podawaj schłodzoną, posypaną orzechami włoskimi i grzankami. Orzechy warto wcześniej podprażyć na suchej patelni – taki zabieg sprawi, że ich smak będzie wyrazistszy. Do dekoracji dania możesz także użyć świeżej natki pietruszki. Skorzystaj z naszego przepisu na sałatkę ze śledziami.