Sałatka ze śledziami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze śledziami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

71

heart
698 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

715 osób wydrukowało

Pobierz pdf

998 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

300 gramów

50 gramów

50 mililitrów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzia i ogórka pokrój w małą kostkę, po czym wymieszaj z sałatą.

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Następnie wymieszaj go z pozostałymi składnikami sałatki.

Krok 3

Sałatkę podawaj posypaną orzechami i grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

3

Opinie o przepisie

  • Andrzej

    Andrzej , 17.09.2022

    Czy sos knorr należy wystudzić przed przygotowaniem sosu do sałatki?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Janina Koczorowska

    Janina Koczorowska , 03.12.2017

    warto spróbować

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze śledziami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze śledziami Sałatka ze śledziami

Ta sałatka śledziowa jest połączeniem wielu smaków w jedną, wyjątkowo udaną kompozycję. Będzie świetną przekąską na przyjęcie lub daniem na świąteczny stół. Dowiedz się, jak łatwo ją przygotować. Głównym składnikiem tego dania będą, oczywiście, śledzie w oleju lub, jeśli wolisz, z soli, pokrojone w drobną kostkę. Potrzebne będą również warzywa – sałata rzymska oraz posiekane kiszone ogórki. Sos sałatkowy przygotujesz na bazie kremowego majonezu dekoracyjnego oraz jogurtu naturalnego, z dodatkiem tartego, żółtego sera, np. ementalera o łagodnym, lekko orzechowym posmaku. Aby dressing był odrobinę pikantny i miał intensywniejszy zapach, przypraw go szczyptą mielonego białego pieprzu, który doskonale komponuje się z rybą. Sałatkę podawaj schłodzoną, posypaną orzechami włoskimi i grzankami. Orzechy warto wcześniej podprażyć na suchej patelni – taki zabieg sprawi, że ich smak będzie wyrazistszy. Do dekoracji dania możesz także użyć świeżej natki pietruszki. Skorzystaj z naszego przepisu na sałatkę ze śledziami.