
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
300 gramów
50 gramów
50 mililitrów
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzia i ogórka pokrój w małą kostkę, po czym wymieszaj z sałatą.
Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Następnie wymieszaj go z pozostałymi składnikami sałatki.
Krok 3
Sałatkę podawaj posypaną orzechami i grzankami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ze śledziami
Ta sałatka śledziowa jest połączeniem wielu smaków w jedną, wyjątkowo udaną kompozycję. Będzie świetną przekąską na przyjęcie lub daniem na świąteczny stół. Dowiedz się, jak łatwo ją przygotować. Głównym składnikiem tego dania będą, oczywiście, śledzie w oleju lub, jeśli wolisz, z soli, pokrojone w drobną kostkę. Potrzebne będą również warzywa – sałata rzymska oraz posiekane kiszone ogórki. Sos sałatkowy przygotujesz na bazie kremowego majonezu dekoracyjnego oraz jogurtu naturalnego, z dodatkiem tartego, żółtego sera, np. ementalera o łagodnym, lekko orzechowym posmaku. Aby dressing był odrobinę pikantny i miał intensywniejszy zapach, przypraw go szczyptą mielonego białego pieprzu, który doskonale komponuje się z rybą. Sałatkę podawaj schłodzoną, posypaną orzechami włoskimi i grzankami. Orzechy warto wcześniej podprażyć na suchej patelni – taki zabieg sprawi, że ich smak będzie wyrazistszy. Do dekoracji dania możesz także użyć świeżej natki pietruszki. Skorzystaj z naszego przepisu na sałatkę ze śledziami.