
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
300 gramów
50 gramów
50 mililitrów
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzia i ogórka pokrój w małą kostkę, po czym wymieszaj z sałatą.
Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Następnie wymieszaj go z pozostałymi składnikami sałatki.
Krok 3
Sałatkę podawaj posypaną orzechami i grzankami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ze śledziami
Ta sałatka śledziowa jest połączeniem wielu smaków w jedną, wyjątkowo udaną kompozycję. Będzie świetną przekąską na przyjęcie lub daniem na świąteczny stół. Dowiedz się, jak łatwo ją przygotować. Głównym składnikiem tego dania będą, oczywiście, śledzie w oleju lub, jeśli wolisz, z soli, pokrojone w drobną kostkę. Potrzebne będą również warzywa – sałata rzymska oraz posiekane kiszone ogórki. Sos sałatkowy przygotujesz na bazie kremowego majonezu dekoracyjnego oraz jogurtu naturalnego, z dodatkiem tartego, żółtego sera, np. ementalera o łagodnym, lekko orzechowym posmaku. Aby dressing był odrobinę pikantny i miał intensywniejszy zapach, przypraw go szczyptą mielonego białego pieprzu, który doskonale komponuje się z rybą. Sałatkę podawaj schłodzoną, posypaną orzechami włoskimi i grzankami. Orzechy warto wcześniej podprażyć na suchej patelni – taki zabieg sprawi, że ich smak będzie wyrazistszy. Do dekoracji dania możesz także użyć świeżej natki pietruszki. Skorzystaj z naszego przepisu na sałatkę ze śledziami.