Sałatka egzotyczna z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka egzotyczna z mozzarellą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy winegret Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Do sosu dalej sok pomarańczowy i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Na talerzu rozłóż sałatę. Ananasa, mango i awokado obierz i pokrój w kostkę. Rozłóż na sałacie.Mozzarellę pokrój także w kosteczkę, poukładaj na owocach i posyp orzechami włoskimi. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem i podawaj.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej