Sałatka egzotyczna z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka egzotyczna z mozzarellą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy winegret Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Do sosu dalej sok pomarańczowy i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Na talerzu rozłóż sałatę. Ananasa, mango i awokado obierz i pokrój w kostkę. Rozłóż na sałacie.Mozzarellę pokrój także w kosteczkę, poukładaj na owocach i posyp orzechami włoskimi. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem i podawaj.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej