Sałatka egzotyczna z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka egzotyczna z mozzarellą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy winegret Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Do sosu dalej sok pomarańczowy i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Na talerzu rozłóż sałatę. Ananasa, mango i awokado obierz i pokrój w kostkę. Rozłóż na sałacie.Mozzarellę pokrój także w kosteczkę, poukładaj na owocach i posyp orzechami włoskimi. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem i podawaj.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej