Sałatka egzotyczna z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka egzotyczna z mozzarellą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy winegret Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Do sosu dalej sok pomarańczowy i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Na talerzu rozłóż sałatę. Ananasa, mango i awokado obierz i pokrój w kostkę. Rozłóż na sałacie.Mozzarellę pokrój także w kosteczkę, poukładaj na owocach i posyp orzechami włoskimi. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem i podawaj.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej