Sałatka egzotyczna z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka egzotyczna z mozzarellą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy winegret Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Do sosu dalej sok pomarańczowy i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Na talerzu rozłóż sałatę. Ananasa, mango i awokado obierz i pokrój w kostkę. Rozłóż na sałacie.Mozzarellę pokrój także w kosteczkę, poukładaj na owocach i posyp orzechami włoskimi. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem i podawaj.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka egzotyczna z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej