Składniki
1 szklanka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
30 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę opłucz, a następnie namocz i pozostaw w zimnej wodzie na minimum 1 godzinę - skróci to czas gotowania. Po tym czasie przesyp ziarna do garnka, zalej dwoma szklankami wody i gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Krok 2
4 plastry boczku usmaż w całości na suchej patelni – następnie wyłóż na papierowy ręcznik. Pomidory pokrój w grubszą kostkę. Pozostały boczek pokrój w paski, cebulę posiekaj.
Krok 3
W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż boczek oraz cebulę – dodaj kumin, kolendrę i posiekane chilli. Po chwili dodaj pokrojone pomidory.
Krok 4
Następnie do garnka wsyp ugotowaną soczewicę. Dodaj pokrojoną kolendrę, całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i wymieszaj. Podawaj udekorowane usmażonymi plastrami boczku i gałązką świeżej kolendry.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej