Składniki
1 szklanka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
30 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę opłucz, a następnie namocz i pozostaw w zimnej wodzie na minimum 1 godzinę - skróci to czas gotowania. Po tym czasie przesyp ziarna do garnka, zalej dwoma szklankami wody i gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Krok 2
4 plastry boczku usmaż w całości na suchej patelni – następnie wyłóż na papierowy ręcznik. Pomidory pokrój w grubszą kostkę. Pozostały boczek pokrój w paski, cebulę posiekaj.
Krok 3
W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż boczek oraz cebulę – dodaj kumin, kolendrę i posiekane chilli. Po chwili dodaj pokrojone pomidory.
Krok 4
Następnie do garnka wsyp ugotowaną soczewicę. Dodaj pokrojoną kolendrę, całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i wymieszaj. Podawaj udekorowane usmażonymi plastrami boczku i gałązką świeżej kolendry.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej