Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

125 gramów

400 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę bulgur ugotuj według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Krok 3

Fasolkę odcedź i dodaj do papryki.

Krok 4

Dodaj ugotowaną kaszę bulgur, pomidory oraz 250 ml wody. Całość gotuj ok. 15 minut aż potrawa naturalnie zgęstnieje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z gęstym jogurtem i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bulgur po meksykańsku z czarną fasoląBulgur po meksykańsku z czarną fasolą

Co prawda ważnym składnikiem tej potrawy jest czarna fasola, lecz dzisiejsze gotowanie widzimy w jasnych barwach. Macie ochotę na proste, ale zaskakujące danie? Przepis na meksykański bulgur z całą pewnością spełni oczekiwania najbardziej wymagających szefów kuchni.

Dla kogo?

Nie jesteście fanami gotowania na co najmniej kilka dni, ponieważ lubicie jak największą różnorodność w kuchni? Proporcje składników na meksykański bulgur z czarną fasolą zostały opracowane z myślą o kameralnych posiłkach.

Na jaką okazję?

Przygotowywać romantyczną kolację warto nie tylko z okazji walentynek. Pamiętajcie o tym na co dzień, nawet gdy czas goni. Wygospodarowanie 20 minut na przyrządzenie obiadu lub kolacji w stylu meksykańskim nie powinno stanowić dużego problemu.

Czy wiesz, że?

Nie wiecie, jak podejść do czarnej fasoli? W sklepach dostępna jest w formie konserwowej lub pod postacią suchych ziaren. Bardzo dobrze smakuje w połączeniu z brązowym ryżem i komosą ryżową.

Dla urozmaicenia:

Meksykański bulgur będzie wyglądać zjawiskowo, gdy na koniec dodacie do niego pokrojone w równe kawałki awokado.