Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

125 gramów

400 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę bulgur ugotuj według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Krok 3

Fasolkę odcedź i dodaj do papryki.

Krok 4

Dodaj ugotowaną kaszę bulgur, pomidory oraz 250 ml wody. Całość gotuj ok. 15 minut aż potrawa naturalnie zgęstnieje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z gęstym jogurtem i listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulgur po meksykańsku z czarną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Risotto z botwinką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bulgur po meksykańsku z czarną fasoląBulgur po meksykańsku z czarną fasolą

Co prawda ważnym składnikiem tej potrawy jest czarna fasola, lecz dzisiejsze gotowanie widzimy w jasnych barwach. Macie ochotę na proste, ale zaskakujące danie? Przepis na meksykański bulgur z całą pewnością spełni oczekiwania najbardziej wymagających szefów kuchni.

Dla kogo?

Nie jesteście fanami gotowania na co najmniej kilka dni, ponieważ lubicie jak największą różnorodność w kuchni? Proporcje składników na meksykański bulgur z czarną fasolą zostały opracowane z myślą o kameralnych posiłkach.

Na jaką okazję?

Przygotowywać romantyczną kolację warto nie tylko z okazji walentynek. Pamiętajcie o tym na co dzień, nawet gdy czas goni. Wygospodarowanie 20 minut na przyrządzenie obiadu lub kolacji w stylu meksykańskim nie powinno stanowić dużego problemu.

Czy wiesz, że?

Nie wiecie, jak podejść do czarnej fasoli? W sklepach dostępna jest w formie konserwowej lub pod postacią suchych ziaren. Bardzo dobrze smakuje w połączeniu z brązowym ryżem i komosą ryżową.

Dla urozmaicenia:

Meksykański bulgur będzie wyglądać zjawiskowo, gdy na koniec dodacie do niego pokrojone w równe kawałki awokado.