Składniki
150 gramów
200 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj szpinak, makaron i całość zagotuj. Gotowy makaron podawaj posypany serem. W tym przepisie makaron możesz zastąpić kopytkami Knorr.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody. Zalej nim składniki na patelni.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć lekko rozgnieciony czosnek. Podsmaż go chwilę, dodaj kurczaka. Całość smaż, aż kurczak będzie usmażony.
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paseczki.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle ze szpinakiem
Subtelny smak liści szpinaku sprawia, że są one wybornym dodatkiem do wielu różnych potraw, także tych z makaronem. Farfalle ze szpinakiem i kurczakiem z tego przepisu to smaczne i nieskomplikowane danie, odpowiednie szczególnie na szybki obiad. Pierwszym krokiem do przygotowania tej potrawy jest ugotowanie al dente makaronu typu farfalle, czyli kształtem przypominającego kokardki. Następnie drobno posiekaj dwa ząbki czosnku i podsmaż je na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj pokrojony w paski filet z piersi kurczaka. Usmażone mięso zalej wymieszanym z wodą błyskawicznym sosem arrabiata z proszku. Zagotuj, a gdy sos już lekko zgęstnieje, na patelnię dorzuć garść pozbawionych łodyżek liści świeżego szpinaku. Równie dobrze sprawdzi się warzywo w wersji mrożonej. Pod koniec gotowania do sosu dodaj ugotowany wcześniej makaron. Farfalle podawaj na ciepło, posypane startym żółtym serem – najlepiej będzie pasował parmezan. Udowadniamy, że gotowanie może być prostsze z przepisem na farfalle ze szpinakiem.