
Składniki
150 gramów
200 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj szpinak, makaron i całość zagotuj. Gotowy makaron podawaj posypany serem. W tym przepisie makaron możesz zastąpić kopytkami Knorr.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody. Zalej nim składniki na patelni.

Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć lekko rozgnieciony czosnek. Podsmaż go chwilę, dodaj kurczaka. Całość smaż, aż kurczak będzie usmażony.

Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paseczki.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle ze szpinakiem
Subtelny smak liści szpinaku sprawia, że są one wybornym dodatkiem do wielu różnych potraw, także tych z makaronem. Farfalle ze szpinakiem i kurczakiem z tego przepisu to smaczne i nieskomplikowane danie, odpowiednie szczególnie na szybki obiad. Pierwszym krokiem do przygotowania tej potrawy jest ugotowanie al dente makaronu typu farfalle, czyli kształtem przypominającego kokardki. Następnie drobno posiekaj dwa ząbki czosnku i podsmaż je na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj pokrojony w paski filet z piersi kurczaka. Usmażone mięso zalej wymieszanym z wodą błyskawicznym sosem arrabiata z proszku. Zagotuj, a gdy sos już lekko zgęstnieje, na patelnię dorzuć garść pozbawionych łodyżek liści świeżego szpinaku. Równie dobrze sprawdzi się warzywo w wersji mrożonej. Pod koniec gotowania do sosu dodaj ugotowany wcześniej makaron. Farfalle podawaj na ciepło, posypane startym żółtym serem – najlepiej będzie pasował parmezan. Udowadniamy, że gotowanie może być prostsze z przepisem na farfalle ze szpinakiem.