
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paseczki.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć lekko rozgnieciony czosnek. Podsmaż go chwilę, dodaj kurczaka. Całość smaż, aż kurczak będzie usmażony.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody. Zalej nim składniki na patelni.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj szpinak, makaron i całość zagotuj. Gotowy makaron podawaj posypany serem. W tym przepisie makaron możesz zastąpić kopytkami Knorr.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle ze szpinakiem
Subtelny smak liści szpinaku sprawia, że są one wybornym dodatkiem do wielu różnych potraw, także tych z makaronem. Farfalle ze szpinakiem i kurczakiem z tego przepisu to smaczne i nieskomplikowane danie, odpowiednie szczególnie na szybki obiad. Pierwszym krokiem do przygotowania tej potrawy jest ugotowanie al dente makaronu typu farfalle, czyli kształtem przypominającego kokardki. Następnie drobno posiekaj dwa ząbki czosnku i podsmaż je na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj pokrojony w paski filet z piersi kurczaka. Usmażone mięso zalej wymieszanym z wodą błyskawicznym sosem arrabiata z proszku. Zagotuj, a gdy sos już lekko zgęstnieje, na patelnię dorzuć garść pozbawionych łodyżek liści świeżego szpinaku. Równie dobrze sprawdzi się warzywo w wersji mrożonej. Pod koniec gotowania do sosu dodaj ugotowany wcześniej makaron. Farfalle podawaj na ciepło, posypane startym żółtym serem – najlepiej będzie pasował parmezan. Udowadniamy, że gotowanie może być prostsze z przepisem na farfalle ze szpinakiem.