
Składniki
400 gramów
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
80 gramów
15 mililitrów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w paski i smaż na patelni z rozgrzanym olejem, aż mięso będzie brązowe.
Krok 3
Dodaj do kurczaka posiekany czosnek, starty imbir, posiekane pomidory, curry, mix przypraw garam masala i smaż przez kolejne 2 minuty, po czym dodaj do makaronu.
Krok 4
Rozpuść zawartość opakowania Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr w 200 mililitrach ciepłej wody i śmietanie, po czym zagotuj sos w garnku.
Krok 5
Dodaj zamrożony groszek i po 5 minutach dodaj całość do makaronu. Wymieszaj makaron z sosem, kurczakiem, przyprawami i podawaj posypany świeżą kolendrą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i curry
Często proste i klasyczne dania są najlepszym sposobem na pyszną przekąskę lub obiad. Makaron z kurczakiem i curry łączy w sobie orientalne smaki imbiru, garam masali oraz świeżej kolendry z delikatnym makaronem i warzywami. Od czego zacząć przygotowania? Pokrój kurczaka w paski i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy mięso się zarumieni, dodaj posiekany czosnek, starty imbir i pozostałe przyprawy wskazane w przepisie. Makaron ugotuj al dente i przełóż do niego aromatyczną mięsno-warzywną mieszankę. Teraz czas na sos, który połączy pozostałe składniki – żeby go przyrządzić, rozpuść zawartość opakowania w ciepłej wodzie oraz śmietanie i zagotuj wszystko w garnku. Dla urozmaicenia smaku, do gotującego się sosu dołącz zamrożony zielony groszek i połącz całość z makaronem, mięsem i warzywami. Gotową potrawę udekoruj listkami świeżej kolendry. Z czym podawać to danie? Świetnie smakuje solo, jednak dobrym uzupełnieniem mogą być orzeszki ziemne. Proste, szybkie i smaczne – przygotuj to danie razem z nami!