Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oliwie.

Krok 2

Brokuła podzielić na małe różyczki. Kurczaka przełożyć do garnka, dodać brokuła i sos śmietanowo-grzybowy.

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - Krok 2

Krok 3

Dusić na wolnym ogniu aż do miękkości brokuła. Podawać z makaronem al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej