Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oliwie.

Krok 2

Brokuła podzielić na małe różyczki. Kurczaka przełożyć do garnka, dodać brokuła i sos śmietanowo-grzybowy.

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - Krok 2

Krok 3

Dusić na wolnym ogniu aż do miękkości brokuła. Podawać z makaronem al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej