Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oliwie.

Krok 2

Brokuła podzielić na małe różyczki. Kurczaka przełożyć do garnka, dodać brokuła i sos śmietanowo-grzybowy.

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - Krok 2

Krok 3

Dusić na wolnym ogniu aż do miękkości brokuła. Podawać z makaronem al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pad Thai
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej