Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oliwie.

Krok 2

Brokuła podzielić na małe różyczki. Kurczaka przełożyć do garnka, dodać brokuła i sos śmietanowo-grzybowy.

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - Krok 2

Krok 3

Dusić na wolnym ogniu aż do miękkości brokuła. Podawać z makaronem al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej