Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Sos Śmietanowo-Grzybowy Knorr to doskonały dodatek do wielu potraw. Idealny do makaronów, kasz, ryżu czy dań mięsnych.

Kupuję

Powiązane produkty

Knorr Sos do Spaghetti Milanese
Knorr Sos do Spaghetti Milanese
Knorr Sos Śmietanowo-Paprykowy
Knorr Sos Śmietanowo-Paprykowy
Knorr Sos Miodowo-Musztardowy
Knorr Sos Miodowo-Musztardowy
Knorr Sos Słodko-Kwaśny
Knorr Sos Słodko-Kwaśny
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
woda, pieczarki (10,9 %), ŚMIETANA (6,4 %), olej rzepakowy, skrobia, cebula, kwas: kwas mlekowy; cukier, sól, aromaty, żółtko JAJA kurzego, substancja zagęszczająca: guma guar; czosnek w proszku, cebula w proszku, natka pietruszki (0,1 %), ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO, stabilizator: karagen.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy

Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy to kompozycja, w której wyrazisty smak grzybów łączy się z delikatną śmietanką, tworząc wyśmienity sos obiadowy. Pieczarki doskonale współgrają z cebulą, czosnkiem i natką pietruszki, a gęsta konsystencja starannie otula wszystkie składniki potrawy. Jak przygotować znakomite danie z Sosem Śmietanowo-Grzybowym Knorr? To wyjątkowo proste – zaczynamy!

Krok 1

Wystarczy, że Knorr Sos Słodko-Kwaśny połączysz z ulubionymi składnikami. Jeśli lubisz mięsne dania, pokrojone mięso kurczaka podsmaż na patelni z czosnkiem. Całość zalej sosem Knorr i duś wszystko razem jeszcze chwilę. Tak przygotowany sos możesz serwować z ryżem, makaron lub w towarzystwie kaszy.

Krok 2

Danie będzie jeszcze smaczniejsze, gdy całość posypiesz posiekaną kolendrą.

Krok 3

Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy możesz wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Smaczną propozycją obiadową będą na przykład bitki wieprzowe lub smażone polędwiczki, grzybowa lasagne lub naleśniki ze szpinakiem z dodatkiem aksamitnego śmietanowo-grzybowego sosu.