
Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy
Sos Śmietanowo-Grzybowy Knorr to doskonały dodatek do wielu potraw. Idealny do makaronów, kasz, ryżu czy dań mięsnych.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy
Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy to kompozycja, w której wyrazisty smak grzybów łączy się z delikatną śmietanką, tworząc wyśmienity sos obiadowy. Pieczarki doskonale współgrają z cebulą, czosnkiem i natką pietruszki, a gęsta konsystencja starannie otula wszystkie składniki potrawy. Jak przygotować znakomite danie z Sosem Śmietanowo-Grzybowym Knorr? To wyjątkowo proste – zaczynamy!
Krok 1
Wystarczy, że Knorr Sos Słodko-Kwaśny połączysz z ulubionymi składnikami. Jeśli lubisz mięsne dania, pokrojone mięso kurczaka podsmaż na patelni z czosnkiem. Całość zalej sosem Knorr i duś wszystko razem jeszcze chwilę. Tak przygotowany sos możesz serwować z ryżem, makaron lub w towarzystwie kaszy.
Krok 2
Danie będzie jeszcze smaczniejsze, gdy całość posypiesz posiekaną kolendrą.
Krok 3
Knorr Sos Śmietanowo-Grzybowy możesz wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Smaczną propozycją obiadową będą na przykład bitki wieprzowe lub smażone polędwiczki, grzybowa lasagne lub naleśniki ze szpinakiem z dodatkiem aksamitnego śmietanowo-grzybowego sosu.