
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.

Krok 2
Ugotuj ryż na sypko. Podziel mandarynki na cząstki.

Krok 3
Wymieszaj w misce ryż z mięsem, mandarynkami i winogronami. Połącz sok z pomarańczy z curry, polej sałatkę.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej