Sałatka imprezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka imprezowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
214 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.

Sałatka imprezowa - Krok 1

Krok 2

Ugotuj ryż na sypko. Podziel mandarynki na cząstki.

Sałatka imprezowa - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj w misce ryż z mięsem, mandarynkami i winogronami. Połącz sok z pomarańczy z curry, polej sałatkę.

Sałatka imprezowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka imprezowaSałatka imprezowa

Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.