Sałatka imprezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka imprezowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

212 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.

Sałatka imprezowa - Krok 1

Krok 2

Ugotuj ryż na sypko. Podziel mandarynki na cząstki.

Sałatka imprezowa - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj w misce ryż z mięsem, mandarynkami i winogronami. Połącz sok z pomarańczy z curry, polej sałatkę.

Sałatka imprezowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka imprezowaSałatka imprezowa

Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.