Sałatka imprezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka imprezowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
214 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.

Sałatka imprezowa - Krok 1

Krok 2

Ugotuj ryż na sypko. Podziel mandarynki na cząstki.

Sałatka imprezowa - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj w misce ryż z mięsem, mandarynkami i winogronami. Połącz sok z pomarańczy z curry, polej sałatkę.

Sałatka imprezowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka imprezowaSałatka imprezowa

Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.