Sałatka imprezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka imprezowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
214 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.

Sałatka imprezowa - Krok 1

Krok 2

Ugotuj ryż na sypko. Podziel mandarynki na cząstki.

Sałatka imprezowa - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj w misce ryż z mięsem, mandarynkami i winogronami. Połącz sok z pomarańczy z curry, polej sałatkę.

Sałatka imprezowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka imprezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka imprezowaSałatka imprezowa

Umyj pierś z kurczaka, osusz i przekrój w poprzek na pół. Maczaj w roztrzepanym jajku, obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp przyprawą Knorr. Odsącz na ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski.