Sałatka ryżowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa na ostro

Autor: Ola W

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

70 gramów

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Woreczek ryżu ugotować według instrukcji (jednakże musi być delikatnie twardy) . W międzyczasie pokroić pierś z kurczaka (mogą być ewentualnie kąski piwne), chilli w krążki (bez wydrążenia go).

Krok 2

Wystudzić ryż. Następnie połączyć ze sobą wcześniej przygotowane składniki. Dodać łyżkę majonezu.

Krok 3

Moim zdaniem sałatka nie potrzebuje już przyprawienia.. smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej