Sałatka ryżowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa na ostro

Autor: Ola W

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

70 gramów

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Woreczek ryżu ugotować według instrukcji (jednakże musi być delikatnie twardy) . W międzyczasie pokroić pierś z kurczaka (mogą być ewentualnie kąski piwne), chilli w krążki (bez wydrążenia go).

Krok 2

Wystudzić ryż. Następnie połączyć ze sobą wcześniej przygotowane składniki. Dodać łyżkę majonezu.

Krok 3

Moim zdaniem sałatka nie potrzebuje już przyprawienia.. smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej