Sałatka ryżowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa na ostro

Autor: Ola W

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

70 gramów

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Woreczek ryżu ugotować według instrukcji (jednakże musi być delikatnie twardy) . W międzyczasie pokroić pierś z kurczaka (mogą być ewentualnie kąski piwne), chilli w krążki (bez wydrążenia go).

Krok 2

Wystudzić ryż. Następnie połączyć ze sobą wcześniej przygotowane składniki. Dodać łyżkę majonezu.

Krok 3

Moim zdaniem sałatka nie potrzebuje już przyprawienia.. smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mizeria z jogurtem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej