Sałatka ryżowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa na ostro

Autor: Ola W

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

70 gramów

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Woreczek ryżu ugotować według instrukcji (jednakże musi być delikatnie twardy) . W międzyczasie pokroić pierś z kurczaka (mogą być ewentualnie kąski piwne), chilli w krążki (bez wydrążenia go).

Krok 2

Wystudzić ryż. Następnie połączyć ze sobą wcześniej przygotowane składniki. Dodać łyżkę majonezu.

Krok 3

Moim zdaniem sałatka nie potrzebuje już przyprawienia.. smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa na ostro  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej