Łosoś po japońsku z wasabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po japońsku z wasabi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 1

Krok 2

Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 2

Krok 3

Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś po japońsku z wasabi Łosoś po japońsku z wasabi

Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.