Składniki
4 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.
Krok 2
Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 3
Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.
Dobra rada:
Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej