
Składniki
4 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.

Krok 2
Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 3
Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.


Dobra rada:
Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej