
Składniki
4 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.

Krok 2
Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 3
Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.


Dobra rada:
Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej