Łosoś po japońsku z wasabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po japońsku z wasabi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 1

Krok 2

Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 2

Krok 3

Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś po japońsku z wasabi Łosoś po japońsku z wasabi

Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.