Łosoś po japońsku z wasabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po japońsku z wasabi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 1

Krok 2

Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 2

Krok 3

Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej