
Składniki
4 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.

Krok 2
Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 3
Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.


Dobra rada:
Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej































Łosoś po japońsku z wasabi

