Łosoś po japońsku z wasabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po japońsku z wasabi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 1

Krok 2

Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 2

Krok 3

Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej