Łosoś po japońsku z wasabi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po japońsku z wasabi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 1

Krok 2

Następnie usmaż rybę na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 2

Krok 3

Podawaj z cząstką cytryny lub limonki, majonezem wymieszanym z Wasabi i np. sałatką.

Łosoś po japońsku z wasabi  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taki łosoś będzie bardzo dobrze smakował np. z gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po japońsku z wasabi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś po japońsku z wasabi Łosoś po japońsku z wasabi

Łososia skrop olejem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Odstaw na 15 minut aby się zamarynował.