Gnocchi z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

118 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z łososia przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Gnocchi z łososiem - Krok 1

Krok 2

Podlej łososia białym winem, dodaj Knorr śmietanowo-ziołowy.

Gnocchi z łososiem - Krok 2

Krok 3

Kluski gnocchi gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Gnocchi z łososiem - Krok 3

Krok 4

Podaj łososia polanego sosem z kluskami gnocchi.

Gnocchi z łososiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z łososiemGnocchi z łososiem

Włoskie smaki wprost zwalają z nóg! I bardzo dobrze, bowiem przy tym daniu na długo nie oderwiesz się od stołu. Delikatne gnocchi w towarzystwie łososia to bez wątpienia duet doskonały. Skusisz się?

Dla kogo?

Wielbiciele potraw rodem ze słonecznej Italii – zgłoście się! Ten przepis jest dla Was idealny.

Na jaką okazję?

Gnocchi z łososiem to propozycja, którą można przygotować zarówno na co dzień, jak i w trakcie wykwintniejszych uroczystości. Z całą pewnością nikt nie będzie rozczarowany.

Czy wiesz, że?

Gnocchi w tłumaczeniu oznaczają nic innego jak grudy. Być może taką nazwę zawdzięczają wyglądowi budzącemu skojarzenia z bryłkami. Kluski doczekały się też swojej zielonej odsłony, zrobionej ze szpinaku i sera riccotta.

Dla urozmaicenia:

Kluski gnocchi do złudzenia przypominają polskie kopytka. Można je jeść solo, z sosem oraz jako dodatek do mięs.