
Składniki
2 sztuki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z łososia przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Krok 2
Podlej łososia białym winem, dodaj Knorr śmietanowo-ziołowy.

Krok 3
Kluski gnocchi gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 4
Podaj łososia polanego sosem z kluskami gnocchi.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gnocchi z łososiem
Włoskie smaki wprost zwalają z nóg! I bardzo dobrze, bowiem przy tym daniu na długo nie oderwiesz się od stołu. Delikatne gnocchi w towarzystwie łososia to bez wątpienia duet doskonały. Skusisz się?
Dla kogo?
Wielbiciele potraw rodem ze słonecznej Italii – zgłoście się! Ten przepis jest dla Was idealny.
Na jaką okazję?
Gnocchi z łososiem to propozycja, którą można przygotować zarówno na co dzień, jak i w trakcie wykwintniejszych uroczystości. Z całą pewnością nikt nie będzie rozczarowany.
Czy wiesz, że?
Gnocchi w tłumaczeniu oznaczają nic innego jak grudy. Być może taką nazwę zawdzięczają wyglądowi budzącemu skojarzenia z bryłkami. Kluski doczekały się też swojej zielonej odsłony, zrobionej ze szpinaku i sera riccotta.
Dla urozmaicenia:
Kluski gnocchi do złudzenia przypominają polskie kopytka. Można je jeść solo, z sosem oraz jako dodatek do mięs.