Gnocchi z łososiem - w sosie śmietanowym: przepis | Przepisy.pl pixel

Gnocchi z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z łososia przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Gnocchi z łososiem - Krok 1

Krok 2

Podlej łososia białym winem, dodaj Knorr śmietanowo-ziołowy.

Gnocchi z łososiem - Krok 2

Krok 3

Kluski gnocchi gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Gnocchi z łososiem - Krok 3

Krok 4

Podaj łososia polanego sosem z kluskami gnocchi.

Gnocchi z łososiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z łososiemGnocchi z łososiem

Włoskie smaki wprost zwalają z nóg! I bardzo dobrze, bowiem przy tym daniu na długo nie oderwiesz się od stołu. Delikatne gnocchi w towarzystwie łososia to bez wątpienia duet doskonały. Skusisz się?

Dla kogo?

Wielbiciele potraw rodem ze słonecznej Italii – zgłoście się! Ten przepis jest dla Was idealny.

Na jaką okazję?

Gnocchi z łososiem to propozycja, którą można przygotować zarówno na co dzień, jak i w trakcie wykwintniejszych uroczystości. Z całą pewnością nikt nie będzie rozczarowany.

Czy wiesz, że?

Gnocchi w tłumaczeniu oznaczają nic innego jak grudy. Być może taką nazwę zawdzięczają wyglądowi budzącemu skojarzenia z bryłkami. Kluski doczekały się też swojej zielonej odsłony, zrobionej ze szpinaku i sera riccotta.

Dla urozmaicenia:

Kluski gnocchi do złudzenia przypominają polskie kopytka. Można je jeść solo, z sosem oraz jako dodatek do mięs.