Gnocchi z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

116 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z łososia przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Gnocchi z łososiem - Krok 1

Krok 2

Podlej łososia białym winem, dodaj Knorr śmietanowo-ziołowy.

Gnocchi z łososiem - Krok 2

Krok 3

Kluski gnocchi gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Gnocchi z łososiem - Krok 3

Krok 4

Podaj łososia polanego sosem z kluskami gnocchi.

Gnocchi z łososiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z łososiemGnocchi z łososiem

Włoskie smaki wprost zwalają z nóg! I bardzo dobrze, bowiem przy tym daniu na długo nie oderwiesz się od stołu. Delikatne gnocchi w towarzystwie łososia to bez wątpienia duet doskonały. Skusisz się?

Dla kogo?

Wielbiciele potraw rodem ze słonecznej Italii – zgłoście się! Ten przepis jest dla Was idealny.

Na jaką okazję?

Gnocchi z łososiem to propozycja, którą można przygotować zarówno na co dzień, jak i w trakcie wykwintniejszych uroczystości. Z całą pewnością nikt nie będzie rozczarowany.

Czy wiesz, że?

Gnocchi w tłumaczeniu oznaczają nic innego jak grudy. Być może taką nazwę zawdzięczają wyglądowi budzącemu skojarzenia z bryłkami. Kluski doczekały się też swojej zielonej odsłony, zrobionej ze szpinaku i sera riccotta.

Dla urozmaicenia:

Kluski gnocchi do złudzenia przypominają polskie kopytka. Można je jeść solo, z sosem oraz jako dodatek do mięs.