
Składniki
2 sztuki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z łososia przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Krok 2
Podlej łososia białym winem, dodaj Knorr śmietanowo-ziołowy.

Krok 3
Kluski gnocchi gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 4
Podaj łososia polanego sosem z kluskami gnocchi.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gnocchi z łososiem
Włoskie smaki wprost zwalają z nóg! I bardzo dobrze, bowiem przy tym daniu na długo nie oderwiesz się od stołu. Delikatne gnocchi w towarzystwie łososia to bez wątpienia duet doskonały. Skusisz się?
Dla kogo?
Wielbiciele potraw rodem ze słonecznej Italii – zgłoście się! Ten przepis jest dla Was idealny.
Na jaką okazję?
Gnocchi z łososiem to propozycja, którą można przygotować zarówno na co dzień, jak i w trakcie wykwintniejszych uroczystości. Z całą pewnością nikt nie będzie rozczarowany.
Czy wiesz, że?
Gnocchi w tłumaczeniu oznaczają nic innego jak grudy. Być może taką nazwę zawdzięczają wyglądowi budzącemu skojarzenia z bryłkami. Kluski doczekały się też swojej zielonej odsłony, zrobionej ze szpinaku i sera riccotta.
Dla urozmaicenia:
Kluski gnocchi do złudzenia przypominają polskie kopytka. Można je jeść solo, z sosem oraz jako dodatek do mięs.