
Składniki
2 sztuki
450 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z łososia przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Krok 2
Podlej łososia białym winem, dodaj Knorr Fix.

Krok 3
Kluski gnocchi gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 4
Podaj łososia polanego sosem z kluskami gnocchi.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gnocchi z łososiem
Włoskie smaki wprost zwalają z nóg! I bardzo dobrze, bowiem przy tym daniu na długo nie oderwiesz się od stołu. Delikatne gnocchi w towarzystwie łososia to bez wątpienia duet doskonały. Skusisz się?
Dla kogo?
Wielbiciele potraw rodem ze słonecznej Italii – zgłoście się! Ten przepis jest dla Was idealny.
Na jaką okazję?
Gnocchi z łososiem to propozycja, którą można przygotować zarówno na co dzień, jak i w trakcie wykwintniejszych uroczystości. Z całą pewnością nikt nie będzie rozczarowany.
Czy wiesz, że?
Gnocchi w tłumaczeniu oznaczają nic innego jak grudy. Być może taką nazwę zawdzięczają wyglądowi budzącemu skojarzenia z bryłkami. Kluski doczekały się też swojej zielonej odsłony, zrobionej ze szpinaku i sera riccotta.
Dla urozmaicenia:
Kluski gnocchi do złudzenia przypominają polskie kopytka. Można je jeść solo, z sosem oraz jako dodatek do mięs.


































