Tatar z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z łososia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

2 łyżki

null

null

2 sztuki

1 opakowanie

null

8 sztuk

null

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posiekaj, cytrynę pokrój na ćwiartki. Korniszony, kapary, cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Cebulę, kapary i korniszony wymieszaj,

Krok 3

Posiekanego łososia ułóż na talerzykach w formie gniazda.

Krok 4

Dookoła gniazda ułóż wymieszane wcześniej kapary, korniszony i cebulę.

Krok 5

Na środek gniazda wbij po jajku.

Krok 6

Porcje dekoruj zielonym marynowanym pieprzem oraz cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej