Tatar z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z łososia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

2 łyżki

null

null

2 sztuki

1 opakowanie

null

8 sztuk

null

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posiekaj, cytrynę pokrój na ćwiartki. Korniszony, kapary, cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Cebulę, kapary i korniszony wymieszaj,

Krok 3

Posiekanego łososia ułóż na talerzykach w formie gniazda.

Krok 4

Dookoła gniazda ułóż wymieszane wcześniej kapary, korniszony i cebulę.

Krok 5

Na środek gniazda wbij po jajku.

Krok 6

Porcje dekoruj zielonym marynowanym pieprzem oraz cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej