
Składniki
1 sztuka
400 gramów
2 łyżki
null
null
2 sztuki
1 opakowanie
null
8 sztuk
null
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia posiekaj, cytrynę pokrój na ćwiartki. Korniszony, kapary, cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę, kapary i korniszony wymieszaj,
Krok 3
Posiekanego łososia ułóż na talerzykach w formie gniazda.
Krok 4
Dookoła gniazda ułóż wymieszane wcześniej kapary, korniszony i cebulę.
Krok 5
Na środek gniazda wbij po jajku.
Krok 6
Porcje dekoruj zielonym marynowanym pieprzem oraz cytryną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej