Krem z sałaty ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z sałaty ze szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
329 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

100 gramów

3 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 3 szklankach wrzątku. Dodaj szczypiorek i gotuj przez 5 minut.

Krem z sałaty ze szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Pokrój drobno sałatę. Posiekaj drobno czosnek.

Krem z sałaty ze szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Wsyp do rosołu Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i dokładnie wymieszaj. Dodaj sałatę i czosnek. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Krem z sałaty ze szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj. Jeśli uznasz to za konieczne, dopraw pieprzem i solą.

Krem z sałaty ze szczypiorkiem - Krok 4

Krok 5

Wlej zupę do miseczek i udekoruj koperkiem. Osobno podaj grzanki lub groszek ptysiowy do posypania.

Krem z sałaty ze szczypiorkiem - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak , 28.06.2017

    szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kędzierski

    Stanisław Kędzierski , 20.09.2015

    SUPER.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Kosiecka

    Marzena Kosiecka , 06.06.2015

    Bardzo dobra i lekka zupka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z sałaty ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z sałaty ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z sałaty ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z sałaty ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z sałaty ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z sałaty ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z sałaty ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z sałaty ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z sałaty ze szczypiorkiemKrem z sałaty ze szczypiorkiem

Zupy kremy to szeroka kategoria dań, w której dominują popularne propozycje na kremy z brokułów, pomidorów, dyni czy kalafiora. Sugerowany przepis to sposób na wykorzystanie zielonej sałaty – dzięki wyrazistym dodatkom otrzymasz pyszną zupę, która może stać się Twoim popisowym daniem. Na początek przygotuj wywar, wsyp do niego szczypiorek i gotuj przez kilka minut. Następnie pokrój drobno sałatę i posiekaj czosnek, do wywaru dodaj błyskawiczną zasmażkę i dokładnie wymieszaj. Dołącz pokrojone wcześniej warzywa i gotuj przez kolejne kilka minut. Zagęść zupę śmietaną i przypraw świeżo zmielonym pieprzem – gotowe. Serwuj ją w miseczkach, posypaną obficie świeżym koperkiem, szczypiorkiem lub listkami bazylii. Jak urozmaicić jej smak? Wykorzystaj chrupiące dodatki. Możesz przyrządzić np. grzanki, które wcześniej warto natrzeć czosnkiem i doprawić czerwoną papryką. Doskonale sprawdzi się również groszek ptysiowy. Skorzystaj z naszej inspiracji i przygotuj smaczny krem z sałaty ze szczypiorkiem. Twoja opinia jest dla nas ważna – podziel się nią w komentarzu.