
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
100 gramów
3 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 3 szklankach wrzątku. Dodaj szczypiorek i gotuj przez 5 minut.

Krok 2
Pokrój drobno sałatę. Posiekaj drobno czosnek.

Krok 3
Wsyp do rosołu Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i dokładnie wymieszaj. Dodaj sałatę i czosnek. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 4
Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj. Jeśli uznasz to za konieczne, dopraw pieprzem i solą.

Krok 5
Wlej zupę do miseczek i udekoruj koperkiem. Osobno podaj grzanki lub groszek ptysiowy do posypania.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z sałaty ze szczypiorkiem
Zupy kremy to szeroka kategoria dań, w której dominują popularne propozycje na kremy z brokułów, pomidorów, dyni czy kalafiora. Sugerowany przepis to sposób na wykorzystanie zielonej sałaty – dzięki wyrazistym dodatkom otrzymasz pyszną zupę, która może stać się Twoim popisowym daniem. Na początek przygotuj wywar, wsyp do niego szczypiorek i gotuj przez kilka minut. Następnie pokrój drobno sałatę i posiekaj czosnek, do wywaru dodaj błyskawiczną zasmażkę i dokładnie wymieszaj. Dołącz pokrojone wcześniej warzywa i gotuj przez kolejne kilka minut. Zagęść zupę śmietaną i przypraw świeżo zmielonym pieprzem – gotowe. Serwuj ją w miseczkach, posypaną obficie świeżym koperkiem, szczypiorkiem lub listkami bazylii. Jak urozmaicić jej smak? Wykorzystaj chrupiące dodatki. Możesz przyrządzić np. grzanki, które wcześniej warto natrzeć czosnkiem i doprawić czerwoną papryką. Doskonale sprawdzi się również groszek ptysiowy. Skorzystaj z naszej inspiracji i przygotuj smaczny krem z sałaty ze szczypiorkiem. Twoja opinia jest dla nas ważna – podziel się nią w komentarzu.