Zupa z rzeżuchy

- Krok 1Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w wodzie z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr. W tym samym czasie ugotuj również makaron.
- Krok 2Pod koniec gotowania ziemniaków, dodaj 3/4 pęczka rzeżuchy. Zagotuj.
- Krok 3Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj.
- Krok 4Do zupy dodaj makaron, posyp rzeżuchą i podawaj.

Danie jedyne w swoim rodzaju. Czy próbowałaś kiedyś zupy z rzeżuchy? Będziesz zaskoczona jak pyszna jest i prosta. Skomplikowana zdaje się być tylko pisownia jej głównego składnika. Masz w domu ziemniaki, drobny makaron i śmietanę? To już większość składników! Dokup jedynie lub wyhoduj na wacie dwie garści świeżej rzeżuchy i do dzieła. Pamiętaj, żeby przed dodaniem jej do zupy, dokładnie umyć kiełki. Łatwo to zrobisz umieszczając rzeżuchę na sitku i przepłukując ją pod bieżącą wodą. Żeby zupa nabrała wspaniałej, kremowej konsystencji zmiksuj ją i dodaj dwie łyżki śmietany. Proste prawda? Talerz udekoruj również rzeżuchą. Gotową zupę podawaj na gorąco z dodatkiem drobnego makaronu, najlepiej w kształcie cieniutkich nitek. Niepowtarzalny smak gwarantowany!