Zupa z rzeżuchy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

501 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w wodzie z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr. W tym samym czasie ugotuj również makaron.

 Zupa z rzeżuchy - Krok 1

Krok 2

Pod koniec gotowania ziemniaków, dodaj 3/4 pęczka rzeżuchy. Zagotuj.

 Zupa z rzeżuchy - Krok 2

Krok 3

Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj.

 Zupa z rzeżuchy - Krok 3

Krok 4

Do zupy dodaj makaron, posyp rzeżuchą i podawaj.

 Zupa z rzeżuchy - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • krzysztof kruzynski

    krzysztof kruzynski

    pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Zupa z rzeżuchy Zupa z rzeżuchy

Danie jedyne w swoim rodzaju. Czy próbowałaś kiedyś zupy z rzeżuchy? Będziesz zaskoczona jak pyszna jest i prosta. Skomplikowana zdaje się być tylko pisownia jej głównego składnika. Masz w domu ziemniaki, drobny makaron i śmietanę? To już większość składników! Dokup jedynie lub wyhoduj na wacie dwie garści świeżej rzeżuchy i do dzieła. Pamiętaj, żeby przed dodaniem jej do zupy, dokładnie umyć kiełki. Łatwo to zrobisz umieszczając rzeżuchę na sitku i przepłukując ją pod bieżącą wodą. Żeby zupa nabrała wspaniałej, kremowej konsystencji zmiksuj ją i dodaj dwie łyżki śmietany. Proste prawda? Talerz udekoruj również rzeżuchą. Gotową zupę podawaj na gorąco z dodatkiem drobnego makaronu, najlepiej w kształcie cieniutkich nitek. Niepowtarzalny smak gwarantowany!