Składniki
1 pęczek
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w wodzie z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr. W tym samym czasie ugotuj również makaron.
Krok 2
Pod koniec gotowania ziemniaków, dodaj 3/4 pęczka rzeżuchy. Zagotuj.
Krok 3
Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj.
Krok 4
Do zupy dodaj makaron, posyp rzeżuchą i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z rzeżuchy
Danie jedyne w swoim rodzaju. Czy próbowałaś kiedyś zupy z rzeżuchy? Będziesz zaskoczona jak pyszna jest i prosta. Skomplikowana zdaje się być tylko pisownia jej głównego składnika. Masz w domu ziemniaki, drobny makaron i śmietanę? To już większość składników! Dokup jedynie lub wyhoduj na wacie dwie garści świeżej rzeżuchy i do dzieła. Pamiętaj, żeby przed dodaniem jej do zupy, dokładnie umyć kiełki. Łatwo to zrobisz umieszczając rzeżuchę na sitku i przepłukując ją pod bieżącą wodą. Żeby zupa nabrała wspaniałej, kremowej konsystencji zmiksuj ją i dodaj dwie łyżki śmietany. Proste prawda? Talerz udekoruj również rzeżuchą. Gotową zupę podawaj na gorąco z dodatkiem drobnego makaronu, najlepiej w kształcie cieniutkich nitek. Niepowtarzalny smak gwarantowany!