Kwas z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwas z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.

Kwas z kluskami - Krok 1

Krok 2

Dodaj przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Korr. Zagotuj.

Kwas z kluskami - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron w osolonym wrzątku. Jak będzie gotowy przecedź i połącz z kwasem.

Kwas z kluskami - Krok 3

Krok 4

Dodaj kilka suszonych borowików, zabiel całość śmietaną z mąką. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

Kwas z kluskami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwas z kluskamiKwas z kluskami

Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.