Kwas z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwas z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.

Kwas z kluskami - Krok 1

Krok 2

Dodaj przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Korr. Zagotuj.

Kwas z kluskami - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron w osolonym wrzątku. Jak będzie gotowy przecedź i połącz z kwasem.

Kwas z kluskami - Krok 3

Krok 4

Dodaj kilka suszonych borowików, zabiel całość śmietaną z mąką. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

Kwas z kluskami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapuśniak
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwas z kluskamiKwas z kluskami

Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.