
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.

Krok 2
Dodaj przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Korr. Zagotuj.

Krok 3
Ugotuj makaron w osolonym wrzątku. Jak będzie gotowy przecedź i połącz z kwasem.

Krok 4
Dodaj kilka suszonych borowików, zabiel całość śmietaną z mąką. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej