Kwas z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwas z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

84 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.

Kwas z kluskami - Krok 1

Krok 2

Dodaj przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Korr. Zagotuj.

Kwas z kluskami - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron w osolonym wrzątku. Jak będzie gotowy przecedź i połącz z kwasem.

Kwas z kluskami - Krok 3

Krok 4

Dodaj kilka suszonych borowików, zabiel całość śmietaną z mąką. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

Kwas z kluskami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwas z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwas z kluskamiKwas z kluskami

Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.