
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.

Krok 2
Dodaj przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Korr. Zagotuj.

Krok 3
Ugotuj makaron w osolonym wrzątku. Jak będzie gotowy przecedź i połącz z kwasem.

Krok 4
Dodaj kilka suszonych borowików, zabiel całość śmietaną z mąką. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Kwas z kluskami

