
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj pół na pół kwas z kiszonej kapusty z wodą.
Krok 2
Dodaj przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Korr. Zagotuj.
Krok 3
Ugotuj makaron w osolonym wrzątku. Jak będzie gotowy przecedź i połącz z kwasem.
Krok 4
Dodaj kilka suszonych borowików, zabiel całość śmietaną z mąką. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej