
Składniki
5 dekagramów
0.5 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj borowiki i pokrój je na kawałki.

Krok 2
Na powstałym wywarze (500 mililitrów) przygotuj zupę borowikową Knorr, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.

Krok 3
Rozprowadź delikatnie śmietankę. Podawaj krem z borowików z ugotowanym wcześniej makaronem (najlepiej al dente), posypany natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Winny krem z borowików z makaronem
Borowiki to w naszej rodzimej kuchni składnik nadający potrawom odświętności. To jeden z najszlachetniejszych grzybów, jakie znajdziesz w polskich lasach. Przepisy z borowikami w roli głównej to kompozycje, o których nie możesz zapomnieć, kiedy szykujesz się na wielkie święto lub uroczystość rodzinną. Winny krem z borowików z makaronem to przykład dobrze znanej zupy, ale w niestandardowym wydaniu. Jest to połączenie niezwykle ekskluzywne, które musisz koniecznie wypróbować. Białe wino, suszone borowiki, śmietana i Kremowa zupa borowikowa Knorr to prawdziwa uczta dla smakoszy. Potrawa będzie wyglądała i smakowała pięknie, jeśli podasz ją z makaronem grube nitki, a na koniec posypiesz zieloną pietruszką. Możesz ją zastąpić prażonymi migdałami, co doda jeszcze więcej wyjątkowości temu daniu i będzie stanowiło zapowiedź równie eleganckiego drugiego dania.