
Składniki
5 dekagramów
0.5 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj borowiki i pokrój je na kawałki.

Krok 2
Na powstałym wywarze (500 mililitrów) przygotuj zupę borowikową Knorr, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.

Krok 3
Rozprowadź delikatnie śmietankę. Podawaj krem z borowików z ugotowanym wcześniej makaronem (najlepiej al dente), posypany natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Winny krem z borowików z makaronem
Borowiki to w naszej rodzimej kuchni składnik nadający potrawom odświętności. To jeden z najszlachetniejszych grzybów, jakie znajdziesz w polskich lasach. Przepisy z borowikami w roli głównej to kompozycje, o których nie możesz zapomnieć, kiedy szykujesz się na wielkie święto lub uroczystość rodzinną. Winny krem z borowików z makaronem to przykład dobrze znanej zupy, ale w niestandardowym wydaniu. Jest to połączenie niezwykle ekskluzywne, które musisz koniecznie wypróbować. Białe wino, suszone borowiki, śmietana i Kremowa zupa borowikowa Knorr to prawdziwa uczta dla smakoszy. Potrawa będzie wyglądała i smakowała pięknie, jeśli podasz ją z makaronem grube nitki, a na koniec posypiesz zieloną pietruszką. Możesz ją zastąpić prażonymi migdałami, co doda jeszcze więcej wyjątkowości temu daniu i będzie stanowiło zapowiedź równie eleganckiego drugiego dania.



































