Winny krem z borowików z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

709 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

0.5 szklanki

3 łyżki

250 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj borowiki i pokrój je na kawałki.

Winny krem z borowików z makaronem - Krok 1

Krok 2

Na powstałym wywarze (500 mililitrów) przygotuj zupę borowikową Knorr, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.

Winny krem z borowików z makaronem - Krok 2

Krok 3

Rozprowadź delikatnie śmietankę. Podawaj krem z borowików z ugotowanym wcześniej makaronem (najlepiej al dente), posypany natką pietruszki.

Winny krem z borowików z makaronem - Krok 3
34

Opinie o przepisie

  • Halina Gawin

    Halina Gawin

    lubię taką zupkę ale własnej produkcji z prawdziwych borowików!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek

    Pani Tereso....jeśli gotuję zupę grzybową to też nie miksuję,ale aby uzyskać krem borowikowy...muszę zmiksować,wtedy tylko powstanie zagęszczony krem.Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Hekselman

    Mariusz Hekselman

    oooo...ile osób nie wiedziało ze "strona zawiera lokowanie produktu" :-) jak dzieci ... :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Antas

    Zbyszek Antas

    A Jaśnie Pan czytał przepis? A zwłaszcza składniki? Zupka KNORa to są zmiksowane? Hahahaha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński

    grzybki są zmiksowane a nie w proszku Mości Dobrodzieju

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Radgowski

    Lukasz Radgowski

    Ja kozak sprawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Jendyczek

    Jacek Jendyczek

    marzenie każdego grzybiarza - zjeść i przeżyć ;) :))) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Witoszek

    Jarosław Witoszek

    Czego ,,winny" jest ten krem z borowików??????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kowalczyk

    Adam Kowalczyk

    Wilczewski - jadłeś kiedyś grzyby? albo zbierałeś? :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariano Mariano

    Mariano Mariano

    dno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Łozowski

    Paweł Łozowski

    Profanacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gonia Wojtowicz

    Gonia Wojtowicz

    A co to za przepis? Z torebki? ???nigdy!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Bodziana

    Joanna Bodziana

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafcio Gubernator

    Rafcio Gubernator

    ...wole konkretną grochówkę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusia Ratowicz

    Bogusia Ratowicz

    Ja jem tylko pieczarki na grzyby do lasu nie chodzę ,i nie kupuję bo są robale.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Kazimierczuk

    Elzbieta Kazimierczuk

    zNOWU KUSZA ,,OBIE,,, ALE JA MAM DJETE,,,HA HA ,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Żychlińska

    Krystyna Żychlińska

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka

    gRZYBY SĄ SUPER.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzy Bra

    Krzy Bra

    Oj, wielkie ceregele, jakie tam marzenie? Realia, w sezonie codzienność. Zupa krem z borowików z kluseczkami w stylu gałuszki, haluszki czy jak je tam zwał. Każedmu polecam - zabielana z kluseczkami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Stopera

    Tomek Stopera

    talerz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Patura

    Piotr Patura

    Jeden chociaż się przyznał, może z BORu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Albert Ładziński

    Albert Ładziński

    Gotowałem smakowity mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak

    Zupka grzybowa pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Nowakowska

    Beata Nowakowska

    Dla mnie żaden problem. Przecież w piątek nazbierałam grzybów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Brzostowska

    Grazyna Brzostowska

    lubi to.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kokoszynski

    Pawel Kokoszynski

    Pani Halina ma racje mieszają szlachetna zdrowa żywność z debilnymi przepisami pseudo kucharzy i bez częszcza dania w takich przepisach. Prawdziwa kuchnia jest przekazywana z pokolenia na pokolenie ale dziś młodsze wszystko skupia i jest super jedzenie ale dla Goji.anie dla ludzi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chlebek

    Maria Chlebek

    mozna ugotowac pyszny krem borowikowy bez tej chemi fe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Anna Balkowska

    Katarzyna Anna Balkowska

    Dziękuję za podpowiedź Pani Aniu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Antas

    Zbyszek Antas

    BORowiki winne? No to teraz wszystko jasne :) Trzebato podeśłać Antoniemu M. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krol Karol

    Krol Karol

    Tylko skad te borowiki w uk

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Kremowa zupa borowikowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kremowa zupa borowikowa Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Winny krem z borowików z makaronemWinny krem z borowików z makaronem

Borowiki to w naszej rodzimej kuchni składnik nadający potrawom odświętności. To jeden z najszlachetniejszych grzybów, jakie znajdziesz w polskich lasach. Przepisy z borowikami w roli głównej to kompozycje, o których nie możesz zapomnieć, kiedy szykujesz się na wielkie święto lub uroczystość rodzinną. Winny krem z borowików z makaronem to przykład dobrze znanej zupy, ale w niestandardowym wydaniu. Jest to połączenie niezwykle ekskluzywne, które musisz koniecznie wypróbować. Białe wino, suszone borowiki, śmietana i Kremowa zupa borowikowa Knorr to prawdziwa uczta dla smakoszy. Potrawa będzie wyglądała i smakowała pięknie, jeśli podasz ją z makaronem grube nitki, a na koniec posypiesz zieloną pietruszką. Możesz ją zastąpić prażonymi migdałami, co doda jeszcze więcej wyjątkowości temu daniu i będzie stanowiło zapowiedź równie eleganckiego drugiego dania.