
Składniki
5 dekagramów
0.5 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj borowiki i pokrój je na kawałki.

Krok 2
Na powstałym wywarze (500 mililitrów) przygotuj zupę borowikową Knorr, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.

Krok 3
Rozprowadź delikatnie śmietankę. Podawaj krem z borowików z ugotowanym wcześniej makaronem (najlepiej al dente), posypany natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Winny krem z borowików z makaronem
Borowiki to w naszej rodzimej kuchni składnik nadający potrawom odświętności. To jeden z najszlachetniejszych grzybów, jakie znajdziesz w polskich lasach. Przepisy z borowikami w roli głównej to kompozycje, o których nie możesz zapomnieć, kiedy szykujesz się na wielkie święto lub uroczystość rodzinną. Winny krem z borowików z makaronem to przykład dobrze znanej zupy, ale w niestandardowym wydaniu. Jest to połączenie niezwykle ekskluzywne, które musisz koniecznie wypróbować. Białe wino, suszone borowiki, śmietana i Kremowa zupa borowikowa Knorr to prawdziwa uczta dla smakoszy. Potrawa będzie wyglądała i smakowała pięknie, jeśli podasz ją z makaronem grube nitki, a na koniec posypiesz zieloną pietruszką. Możesz ją zastąpić prażonymi migdałami, co doda jeszcze więcej wyjątkowości temu daniu i będzie stanowiło zapowiedź równie eleganckiego drugiego dania.