Wiosenny bulion z młodymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny bulion z młodymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

1165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

324 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

630 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

15 dekagramów

4 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 4

Krok 5

Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.

Wiosenny bulion z młodymi warzywami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • krzysztof szaro

    krzysztof szaro , 06.05.2019

    pysznie i szbko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Cielecka

    Beata Cielecka , 08.05.2016

    Nie ugotowaniu ponieważ moim zdaniem warzywa trzeba włożyć do zimnej wody a potem dołożyć kostkę. Wtedy smak przechodzi do zupy. Do gotujacej wody wkłada się warzywa jeśli je się same warzywa bez wywaru. W tym wypadku caly smak pozostaje w warzywach.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Kałużna

    Patrycja Kałużna , 16.06.2015

    wyszła pyszna zupka , bardzo szybka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Pawłowska

    Natalia Pawłowska , 26.04.2015

    .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny bulion z młodymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki w mundurkach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej