
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
15 dekagramów
4 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu.
Krok 3
Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu.
Krok 4
Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.
Krok 5
Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej