
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
15 dekagramów
4 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr.

Krok 2
Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu.

Krok 3
Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu.

Krok 4
Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.

Krok 5
Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej