Ogórkowa z kartoflami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z kartoflami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje rosołową zalać 1,5 litrem zimnej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i startą marchewkę, pokrojone w kostkę kartofle, dodać bulion na włoszczyźnie i gotować od chwili zagotowania wody 30 minut.

Krok 2

Wyciągnąć porcje rosołowe, oddzielić mięso z nich, pokroić drobniej i przełożyć do zupy do zupy. Dodać słoik przecieru z ogórków kwaszonych, doprawić uniwersalną przyprawą Delikat i gotować ok. 5 minut. Na koniec doprawić pieprzem i wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, nie trzeba gotować. Zupę przelać do talerzy. Udekorować natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej