Ogórkowa z kartoflami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z kartoflami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

150 mililitrów

4 sztuki

300 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje rosołową zalać 1,5 litrem zimnej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i startą marchewkę, pokrojone w kostkę kartofle, dodać bulion na włoszczyźnie i gotować od chwili zagotowania wody 30 minut.

Krok 2

Wyciągnąć porcje rosołowe, oddzielić mięso z nich, pokroić drobniej i przełożyć do zupy do zupy. Dodać słoik przecieru z ogórków kwaszonych, doprawić uniwersalną przyprawą Delikat i gotować ok. 5 minut. Na koniec doprawić pieprzem i wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, nie trzeba gotować. Zupę przelać do talerzy. Udekorować natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej