Ogórkowa z kartoflami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa z kartoflami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

150 mililitrów

4 sztuki

300 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje rosołową zalać 1,5 litrem zimnej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i startą marchewkę, pokrojone w kostkę kartofle, dodać bulion na włoszczyźnie i gotować od chwili zagotowania wody 30 minut.

Krok 2

Wyciągnąć porcje rosołowe, oddzielić mięso z nich, pokroić drobniej i przełożyć do zupy do zupy. Dodać słoik przecieru z ogórków kwaszonych, doprawić uniwersalną przyprawą Delikat i gotować ok. 5 minut. Na koniec doprawić pieprzem i wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, nie trzeba gotować. Zupę przelać do talerzy. Udekorować natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jarskie przekąski
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej